Cristina Elena DINU: „2 pensionari din 3 vor primi sprijin prin programul Sprijin pentru România”

0
170

În aceste vremuri grele, una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale o reprezintă #pensionarii. Le este tot mai greu să îşi plăteasca facturile, să îşi cumpăre medicamente şi hrană. Părinţii şi bunicii noştri au avut grijă de noi întreaga lor #viaţă şi este rândul nostru să îi sprijinim!

De aceea, #PSD a insistat ca în programul #Sprijin_Pentru_România să fie incluse măsuri importante pentru pensionari, ultima fiind aceea referitoare la acordarea #sprijinului de 700 de lei celor cu pensii sub 2.000 de lei, menit să mai compenseze din pierderea puterii de cumpărare ca urmare a scumpirilor.

2 pensionari din 3 vor primi acest sprijin, până la finalul acestui an.

Concret 3,2 milioane de pensionari, din totalul de 4,8 milioane aflați în evidența/plata Casei Naționale de Pensii Publice, vor fi #beneficiarii celor 2,2 miliarde de lei alocate special – adică aproximativ 450 de milioane de euro – ceea ce reprezintă un efort bugetar consistent.

Același ajutor de 700 de lei vor primi și foștii militari, veteranii, văduvele și urmașii care încasează o #pensie lunară sub 2.000 de lei”.

(Cristina Elena DINU- deputat PSD Giurgiu)