Din informațiile furnizate de către corespondentul nostru la Ruse, autorul abominabilei crime a jurnalistei Viktoria Marinova a fost identificat. El este un cetățean bulgar de etnie romă, în vârstă de 21 de ani. Poliția din Ruse a declart că acesta ar fi trecut granița, cu destinația Germania, duminică după orele prânzului.

Reținut de polițiștii germani, criminalul ar fi declarat organelor de anchetă  că intenția sa a fost doar de a o viola pe jurnalista bulgară și că la momentul faptei sale se afla în stare de ebrietate.

Conform acelorași surse de informații, autorul crimei urmează ca în scurt timp să fie extrădat din Germania în Bulgaria unde va fi judecat.

Între timp atât la Ruse, în Sofia, cât și în multe alte localități ale Bulgariei, cetățenii au ieșit pe stradă, indignați, omagiind în același timp, cu flori și lumânări depuse în diferite locuri centrale ale orașelor, memoria tinerei jurnaliste omorâtă cu bestialitate…

Extrem de impresionant este gestul cetățenilor din țara vecină care, după cum observăm, știu să își respecte cu adevărat jurnaliștii, un exemplu ce ar trebui urmat și în România unde din păcate ziariștii ce  se pun în slujba adevărului ori sunt prigoniți de cei de la putere ori  denigrați chiar de colegii de breaslă.

(Jurnal)