Miercuri, 10 octombrie, de Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, Piața Centrală din Municipiu a găzduit, în organizarea Primăriei municipiului, împreună cu Direcția pentru Agricultură Județeană Giurgiu, evenimentul „Toamna giurgiuveană”, la care și-au dat întâlnire aproximativ 40 de producători din județul nostru, dar și din alte părți ale țării.

Directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Giurgiu, Petruța Ochișor, preciza, la deschiderea evenimentului:

La rândul său, primarul municipiului, Nicolae Barbu, spunea:

Odată terminată partea oficială a evenimentului, giurgiuvenii au luat cu asalt tarabele pe care erau expuse fructe, legume, dar și produse naturale, făcute în casă (sucuri naturale, zacuscă, gemuri și dulcețuri). În acordurile vesele ale muzicii populare („responsabili” fiind membrii ansamblului „Doina Dunării” a Centrului Cultural Local „Ion Vinea”), aglomerația cea mai mare s-a format, în scurt timp, în dreptul grătarelor pe care sfârâiau, îmbietor, mici, cârnați, carne și pastramă, toate udate cu must, sau cu bere.

Regretul cel mare al majorității giurgiuvenilor a fost legat, însă, de prețurile destul de piperate, mare parte a celor veniți la cumpărături spunând că ar fi fost normal ca, de Ziua Recoltei, prețurile – dacă nu scad – măcar să rămână la același nivel ca până acum.

(Jurnal)