Măsură obligatorie: de anul viitor, toți pensionarii ar putea fi obligaţi să accepte primirea pensiei pe card

0
300

O decizie a ministrului de Finanțe va afecta toți pensionarii, iar aceștia vor trebuie să se conformeze pentru a primi pensia în continuare.

Deoarece sunt din ce în ce mai puţini bani la buget, ministrul de Finanţe caută tot felul de soluţii pentru a atrage sau a economisi fonduri. Una dintre măsurile luate de Eugen Teodorovici este să renunţe la contractul cu Poşta Română, astfel încât banii de pensii să nu mai fie viraţi de poştaş, ci să fie viraţi direct pe card. Toţi pensionarii vor trebui să aibă card de anul viitor.

Această decizie va afecta aproximativ 3 milioane de pensionari. Eugen Teodorovici a declarat la DCNews că cei 600 de milioane lei, care sunt cheltuiţi anual pentru expedierea pensiilor prin Poşta Română, pot fi distribuiţi administraţiilor locale pentru investiţii.

Din cei 4,7 milioane de pensionari înregistraţi la Casa Naţională de Pensii, peste 1,7 milioane îşi încaseză în prezent pensiile cu cardul.

De asemenea, Teodorovici spune că vor fi oferite bonusuri pensionarilor care aleg să îşi treacă pensia pe card, pentru a-i încuraja să aleagă această variantă. În plus, pensionarilor li se va garanta că retragerile de pe card nu vor fi însoţite de comisioane.

La nivelul judeţului nostru, conform informaţiilor furnizate de directorul Casei Judeţene de Pensii, Marian Dumitru, din cei peste 68.000 de pensionari, circa 20.000 îşi primesc pensiile pe card.