A crescut brusc și foarte repede numărul de cazuri noi și de decese în toată țara. Zilele trecute s-au înregistrat cele mai multe infectări într-o singură zi, de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.049 de cazuri noi, din 73.382 de teste (15%). În același interval au decedat 208 persoane, iar numărul pacienților de la ATI a ajuns în România  la 1.267.

Din păcate cazurile de infectări se înregistrează și în rândul cadrelor medicale din unitățile spitalicești. Astfel la Spitalul județean de Urgență Giurgiu, după cum ne declara directorul acestuia, Dragoș Chivu, la acest moment sunt trei medici ce s-au pozitivat. Ei au fost vaccinați. Doi dintre ei sunt acum acasă,  iar unul a fost internat pe secție, dar acum sunt bine toți…

În privința asistentelor și personalului sanitar directorul Chivu ne spunea că din câte știe, au fost și mai apar din când în când cazuri ce sunt imediat izolate, dar la acest moment nu există astfel de cazuri, de persoane pozitive.

Problema noastră majoră este că suntem sufocați de către pacienți. Ambulanțele fac tot timpul aceste transporturi de pacienți către noi fără să le recomande însă celor cu simptome ușoare să se trateze și la domiciliu. Sunt pacienți care după ce fac testul covid și ies pozitivi vin la noi speriați, asaltându-ne, deși cazurile astea se pot trata și în ambulatoriu – preciza directorul Spitalului de Urgență Giurgiu.

Acest aspect întărește și mai mult necesitatea vaccinării cetățenilor și în mod imperios a cadrelor sanitare, respectiv  a medicilor, aceștia fiind primii care iau contact cu bolnavii infectați și ulterior îi tratează pe  termen lung.

 (Florian Tincu)