AcasăActualitatePrimarul comunei Călugăreni, Dumitru Iordache: „Dacă îți pasă de viața cetățenilor care...

Primarul comunei Călugăreni, Dumitru Iordache: „Dacă îți pasă de viața cetățenilor care te-au votat, nu există NU SE POATE!”

Foto: Dumitru Iordache – primarul comunei Călugăreni 

La ceva timp după începerea școlii, am luat legătura cu primarul comunei Călugăreni, Dumitru Iordache și am vorbit despre proiectele în care este angrenată primăria al cărui prim edil este.

Am fost plăcut surprinși să constatăm că proiectele ce urmează a fi aplicate sunt multe, dar și foarte diversificate.

Primăria comunei Călugăreni din județul Giurgiu a demonstrat într-un timp relativ scurt că dacă te implici, dacă îți pasă de viața cetățenilor care te-au votat, nu există „nu se poate”!  Ei au realizat lucruri pe care atât cadrele didactice, dar mai ales elevii și părinții acestora le doreau de multă vreme”.

În dialogul avut cu Dumitru Iordache acesta ne-a făcut câteva precizări asupra priorităților sale, a planurilor în care primarul crede cu tărie, mărturisind că este dedicat, „trup și suflet”, acestora.

Avem finanțare pentru un studiu de fezabilitate privind introducerea rețelei de gaze în comuna noastră.

Pentru drumul comunal DC107 în această săptămână urmează să se semneze ordinul de începere al lucrărilor de modernizare.

Totodată, este realizat un studiu pentru modernizare a drumurilor de interes local pe o lungime de 12 km. Licitația la acest proiect este în faza de contestații.      

Avem început și un proiect în valoare de 300.000 euro pentru dotări la  dispensarul din comună. Și pentru acest proiect, licitația este în faza de contestații.

Totodată este realizată expertiza și studiul de fezabilitate pentru o școală nouă în satul Hulubești. Proiectul este în valoare de 9.018.514,86 lei+ TVA și este finanțat de Banca Mondială cu sprijinul Consiliul Județean Giurgiu.

Se dorește de asemenea înființarea unei baze sportive pe o suprafată generoasă de 1.700 mp, în satul Hulubesti, pe terenul aferent fostului cămin cultural.

 În acest mod se dorește atragerea tinerei generații către sport și petrecerea a cât mai mult timp în aer liber, pe unul dintre terenurile de tenis, handbal sau fotbal, construite aici.

Un alt proiect este reabilitarea căminului din curtea liceului Mihai Viteazul”. Dorim astfel, să atragem elevi și din alte județe, prin înființarea, în anul scolar următor, a unor clase de  meserii și de seral.

Un alt proiect de suflet este reabilitarea a două monumente istorice, emblematice pentru comuna noastră: Crucea lui Mihai Viteazul și ansamblul comemorativ Șerban Cantacuzino. Acest proiect se ridică la valoarea de 4 milioane de euro, iar realizarea lui se va face în parteneriat cu Consiliul Județean Giurgiu”.

După ce i-am mulțumit primarului comunei Călugăreni pentru timpul acordat, l-am felicitat pentru proiectele finalizate, dar și pentru cele  aflate în curs de demarare, urându-i multă putere de muncă și o aceeași doză de dedicare în viitor.

(Ana Magheru)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
18.2 ° C
18.2 °
18.2 °
55 %
2.5kmh
86 %
Dum
26 °
lun
31 °
mar
29 °
mie
25 °
joi
10 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!