Acasă Actualitate Creşte limita de viteză pe drumurile expres din România. Află noile limite adoptate de Parlament

Creşte limita de viteză pe drumurile expres din România. Află noile limite adoptate de Parlament

0
Creşte limita de viteză pe drumurile expres din România. Află noile limite adoptate de Parlament

Camera Deputaților a adoptat miercuri, 13 aprilie (în calitate de for decizional), o lege prin care se majorează limitele maxime de viteză pe autostrăzi, drumurile expres și cele naționale.

Astfel, potrivit acestei legi, limitele maxime de viteză în afara localităților pentru autovehiculele din categoriile A și B se stabilesc după cum urmează:

-pe autostrăzi -130km/h

-pe drumurile expres – 120 km/h

-pe drumurile naționale europene (E) – 100 km/h

-pe celelalte drumuri – 90 km/h

Pentru vehiculele din categoriile C, D și D1, limitele sunt de 110km/h – autostrăzi, 100 km/h – drumuri expres, 90 km/h -drumuri naționale europene și 80 km/h, pentru celelalte categorii de drumuri.

Noua limită de viteză pentru autovehiculele din categoriile A1, B1 și C1 este de 90 km/h – autostrăzi, 85 km/h – drumuri expres, 80 km/h – drumuri naționale europene și 70 km/h pentru celelalte categorii de drumuri”, scria deputatul liberal, Alexandru ANDREI, pe pagina sa de Facebook.

Proiectul a fost adoptat cu 283 de voturi pentru şi 1 abţinere şi se va îndrepta către Klaus Iohannis pentru promulgare.

De asemenea pe drumurile expres va fi interzisă circulaţia pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depăşite, care nu deţin autorizaţie specială de transport emisă de administratorul drumului public, potrivit reglementărilor în vigoare, a vehiculelor cu tracţiune animală, a animalelor, a vehiculelor trase sau împinse, a bicicletelor, trotinetelor electrice şi mopedelor, a utilajelor agricole sau forestiere şi a maşinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum şi a vehiculelor care nu pot depăşi viteza de 50 km/h.

Pe aceste drumuri vor fi interzise învăţarea conducerii unui vehicul, manifestaţiile, defilările, caravanele publicitare, antrenamentele şi competiţiile de orice fel şi cortegiile.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
5.3 ° C
5.3 °
5.3 °
86 %
3.1kmh
22 %
joi
13 °
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
19 °
lun
16 °