Corpul de control al Primului Ministru al României sesizează nereguli în activitatea Instituției Prefectului județului Giurgiu!

0
1227

La finele anului 2017 cotidianul nostru înainta o sesizare corpului de control al Primului ministru al României privind activitatea Instituției Prefectului județului Giurgiu, aspecte ce, așa cum dovedeam , contravin Legii.

Printre altele cotidianul nostru reclama și faptul că Prefectul județului Giurgiu, Nina Lavinia Crișu a fost numită prin Dispoziție, membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) din partea comunității, fiind remunerată pentru îndeplinirea acestei funcții, lunar, cu o sumă echivalentă de 15% din indemnizația Președintelui Consiliului județean Giurgiu.

Totodată adresam instituției solicitate de noi o întrebare legitimă: Oare cât de echidistant/obiectiv ar putea fi Prefectul județului, în deciziile ce privesc activitatea CJ atâta timp cât domnia sa primește lunar bani din partea acestei instituții.

Nu a trecut prea mult timp și am primit un răspuns din partea Instituției Primului Ministru al României în care ni se comunica:

Stimate domnule director ,  urmare a sesizărilor înregistrate la Corpul de Control al Primului ministru al României (…)  vă comunicăm că, instituția noastră a efectuat verificări documentare cu privire la activitatea desfășurată de Instituția Prefectului Județul – Giurgiu constatându-se prin nota de informare nr. 1085/20/21. 12.2017 nereguli în ceea ce privește respectarea dispozițiilor legale privind activitatea comisiilor de control constituite prin ordinul prefectului , nerespectarea dispozițiilor legale cu privire la funcționarea /utilizarea parcului auto al Instituției prefectului – județul Giurgiu precum și nedeclararea conform legii a veniturilor obținute de reprezentantul societății civile în cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Giurgiu   astfel cum se reclamă .  Nota de informare întocmită de Corpul de control al primului ministrului României a fost transmis spre competentă valorificare Ministerului de Interne și Agenției Naționale de Integritate. Vă mulțumim pentru colaborare!

În consecință am avut dreptate , instituțiile numite mai sus rămânând să treacă la măsuri administrative .

Au trecut de atunci 4 luni și lucrurile par să se fi împotmolit într-unul dintre sertarele celor două instituții. În mod normal după raportul întocmit de corpul de control al primului ministru al României în orice stat democratic din lume, prefectul și-ar fi dat demisia…măcar din ATOP, știut fiind că politicienilor români nu le stă în obișnuințe demisia de onoare din funcțiile înalte.

Așteptăm totuși un răspuns din partea Prefectului Nina Lavinia Crișu cu privire la concluziile în urma controlului efectuat la sediul instituției pe care o conduce, de către organele de control ale prim ministrului României, demonstrând prin acest gest transparența de care ar trebui să dea dovadă în raport cu cetățenii, în slujba cărora se află.

(Florian Tincu)