CORONAVIRUS GIURGIU, 4 august, ora 13,00: Încă nouă cazuri pozitive la Giurgiu! S-a ajuns la 434

0
279

Numărul cazurilor confirmate pozitiv la Giurgiu, în ultimele 24 de ore, este în continuă creștere. După cele 18 cazuri pozitivate în intervalul 2-3 august, astăzi, 4 august, alte nouă cazuri au fost confirmate pozitiv, ajungându-se, astfel, la  434 de îmbolnăviri, de la începutul pandemiei. În ceea ce privește cazurile vindecate și externate, acestea sunt în număr de 323. Numărul persoanelor carantinate la domiciliu a scăzut la 463, iar în carantină instituționalizată se află, la acest moment, patru persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 36 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 5.095 de persoane, dintre care 86 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 03 august a.c., 112 polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 54 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Totodată, efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu au executat în ultimele 24 de ore misiuni pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19, în contextul pandemiei create de acest virus. A fost prezent un număr de 38 de jandarmi, astfel:

➡️ 21 jandarmi au executat misiuni de menținere a ordinii publice în sistem integrat cu poliția;

➡️ 17 jandarmi au executat misiuni de menținere a ordinii publice independent.
Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, după cum urmează:

– 2 avertismente scrise (la Legea nr.61 din 27 septembrie 1991  – republicată – privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice);

– 3 sancțiuni în valoare de 1.500 lei (la Legea nr.55 din 15 mai 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19).

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 15 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 3 misiuni de transport la unități spitalicești.