Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 29.11.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 4.026;
  • cazuri vindecate și externate – 2.710;
  • în carantină la domiciliu – 914 persoane;
  • în carantină instituționalizată – 1 persoană.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 580 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 14.463 persoane, dintre care 112 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu.

La ora actuală, sunt 1.268 de cazuri active, dintre care 688 spitalizați și 580 în izolare la domiciliu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 28 noiembrie a.c., 147 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 17 polițiști locali au desfășurat 60 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

    Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 28.11.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 28 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin H.G. 967/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

    De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

    În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 76 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.  Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 1 misiune de transport către unități spitalicești.

    Având în vedere faptul că numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) este în creștere, echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu și în localitățile: Bolintin Vale, Clejani, Cosoba, Grădinari, Tântava, Zorile, Ogrezeni, Ghionea, Moşteni, Trestieni, Cupele, Malu Spart, Mihăileşti, Bolintin Deal, Mihai Vodă, Bucşani, Obedeni, Stoeneşti, Poenari, Ulmi, Vânătorii Mici, Suseni, Crivina, Remuş, Daia, Plopşoru, Frasinu, Comana, Crucea de Piatră, Uzunu, Frătesti, Cetatea, Oinacu, Comasca, Gostinu, Valea Bujorului, Chiriacu, Radu Vodă, Putineiu, Hodivoaia, Vieru, Izvoru, Tomuleşti. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraş şi uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.