CORONAVIRUS GIURGIU, 28 septembrie: 1062 de cazuri confirmate

0
288

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 28.09.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 1.062;
  • cazuri vindecate și externate – 907;
  • în carantină la domiciliu– 288 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 57 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 8.455 de persoane, dintre care 27 în ultimele 24 de ore.

La ora actuală, sunt 126 de cazuri active, dintre care 69 spitalizați și 57 în izolare la domiciliu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 27 septembrie a.c., 238 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 105 misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 27.09.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 59 de jandarmi, constituiți în rezerve de intervenție, pe raza județului Giurgiu, cu ocazia desfășurării procesului electoral privind alegerile pentru autoritățile administrației locale.
Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, atât în contextul procesului electoral, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin HG. 782/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 9 apeluri la ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 1 misiune de transport de la și la unități spitalicești.