Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 28.11.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 4.003;
  • cazuri vindecate și externate – 2.697;
  • în carantină la domiciliu – 916 persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 546 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 14.351 persoane, dintre care 134 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu.

La ora actuală, sunt 1.258 de cazuri active, dintre care 712 spitalizați și 546 în izolare la domiciliu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 27 noiembrie a.c., 155 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 17 polițiști locali au desfășurat 62 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

    Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 27.11.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 30 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin H.G. 967/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

    De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

    În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 75 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.  Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 1 misiune de transport către unități spitalicești.

    Având în vedere faptul că numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) este în creștere, echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu și în localitățile: Moşteni, Ulmi, Trestieni, Cosoba, Stoeneşti, Cărpenişu, Vânătorii Mici, Bucşani, Obedeni, Clejani, Mihăileşti, Grădinari, Tântava, Ogrezeni, Malu Spart, Bolintin Vale, Crivina, Mihai Vodă, Bolintin Deal, Novaci, Valea Plopilor, Suseni, Poenari, Adunaţii-Copăceni, Frasinu, Vlad Ţepeş, Comana, Daia, Plopşoru, Chiriacu, Mironeşti, Gostinu, Valea Bujorului, Malu, Mihai Bravu, Vieru, Stejaru, Crucea de Piatră, Uzunu, Cetatea, Frăteşti, Remuş, Radu Vodă, Comasca, Crânguri, Singureni, Tomuleşti. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraş şi uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.