Continuă tendința crescătoare a confirmărilor de infectare cu noul coronavirus la Giurgiu. Astfel, astăzi, 25 iunie, în raportarea făcută de Prefectură, la ora 13,00, numărul cazurilor confirmate a ajuns la 264, iar al cazurilor vindecate și externate, la 152. De asemenea, se mai află în carantină instituționalizată un număr de 11 persoane, în timp ce alte 566 sunt în autoizolare la domiciliu. 

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 64 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 1 persoană pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost testate 3.239 de persoane, dintre care 36 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 24 iunie a.c., 150 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 22 de polițiști locali au desfășurat 44 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 21 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 17 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • 2 jandarmi la centrele de carantină;
  • sancțiuni aplicate – 1 avertisment scris;
  • persoane verificate la domiciliu: 55.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 6 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 1 misiune de transport către unități spitalicești.