Record nedorit în ceea ce privește numărul cazurilor confirmate pozitiv la COVID 19, la Giurgiu. În 24 de ore, 18 noi cazuri au fost confirmate pozitiv, ajungându-se ca joi, 16 iulie, să se depășească cifra de 300 de cazuri de la debutul pandemiei.

Astfel, joi se înregistrau 313 confirmate ca pozitive la COVID 19, iar numărul cazurilor vindecate și externate a fost de 231, ceea ce face ca numărul cazurilor active să fie de 82 de persoane. Deși cifrele sunt alarmante, nicio persoană nu se află nici în carantină instituționalizată, nici în autoizolare la domiciliu.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 10 au refuzat internarea, iar 8 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 3.973 de persoane, dintre care 35 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 15 iulie a.c., 152 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 20 de polițiști locali au desfășurat 46 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 21 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 19 jandarmi au executat misiuni menținere independent.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 24 de apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 7 misiuni de transport la unități spitalicești