Aproape șapte mii de giurgiuveni s-au infectat, de la începutul pandemiei, cu noul Coronavirus. Conform datelor furnizate de Instituția Prefectului, la data de 14 ianuarie, cifrele arătau astfel:

  • cazuri confirmate pozitiv – 6.877;
  • cazuri vindecate și externate – 142;
  • în carantină la domiciliu– 419 persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 351 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 18.937 de persoane, dintre care 82 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

La ora actuală, sunt 1.681 de cazuri active, dintre care 1.330 spitalizați și 351 în izolare la domiciliu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 13 ianuarie a.c., 141 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 12 polițiști locali au desfășurat 59 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 13.01.2021, fiind angrenat în acest sens un număr de 20 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin HG. 3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă

medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 52 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.

Echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu și localitățile: Remuș, Frătești, Malu, Comana, Cetatea, Mihai Vodă, Ghionea, Ulmi, Poenari, Săbăreni, Bâcu, Cosoba, Drăgăneasca, Palanca, Găiseni, Căscioarele, Cărpenișu, Izvoru, Găiseanca, Roata de Jos, Sadina, Obedeni, Bucșani, Uiești, Podișor, Teișor, Copaciu, Naipu, Făcău, Mihăilești, Dărăști Vlașca, Ogrezeni, Crivina. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraș și uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.