Premierul Cîțu vrea să taie sporurile bugetarilor , inclusiv pe cea de…Covid!

0
760

 

Premierul Florin Cîțu  a anunțat că Guvernul analizează, situația sporurilor acordate în sectorul public pentru a vedea care dintre ele se justifică și care nu.

 Premierul a mai precizat că se are în vedere modificarea Legii salarizării, pentru a elimina inechitățile din sistemul public.

Ne uităm la toate sporurile în sectorul public pentru bugetul din 2021 să vedem care dintre ele se justifică sau nu și ne uităm la tot sistemul de salarizare. În acelasi timp, pentru 2021, vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechități.
Asa cum a fost facuta, Legea salarizarii in 2017 promitea acest lucru. Dupa aceea, au aparut tot felul de exceptii si, de fapt, tineti minte, primul lucru care s-a spus a fost ca presedintele Romaniei are cel mai mare salariu si (…) nu mai este asa. Au aparut tot felul de exceptii si trebuie corectate”, a mai spus Cîțu, la Radio Guerrilla.

Întrebat despre sporurile ”nesimțite” de 30%, acordate angajaților din Prefecturi, în contextul epidemiei de COVID-19, primul ministru a menționat că atât Legea salarizării, cât și Legea pensiilor vor fi amendate anul acesta: „Vor fi modificate pentru a ține cont de câteva principii: Legea pensiilor de principiul contributivității, Legea salarizării de câteva principii clare pentru a elimina aceste inechități din sistemul public”, a mai explicat premierul Florin Cîțu.

(Jurnal)