Conform celei mai recente raportări a Instituției Prefectului Giurgiu, miercuri, 13 mai, la ora 13,00, numărul cazurilor de infectare cu SARS – CoV2 confirmate la nivelul județului a ajuns la 209. De asemenea, vorbim și despre 93 de cazuri vindecate și externate, dar și de 152 de persoane aflate în carantină instituționalizată și de 297 în autoizolare la domiciliu.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 26 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 3 persoane pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost efectuate 1.896 de teste COVID-19, dintre care 110 în ultimele 24 de ore.

Menționăm că în conformitate cu Ordinul Comandantului Acțiunii, începând cu data de 10.05.2020 (ora 05:00), s-a instituit măsura de carantină la nivelul cartierului Rudărie din localitatea Prundu.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de poliție (163 de polițiști), jandarmerie (49 de jandarmi), militari (12) și poliția locală (23 de polițiști locali), în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19:

 • verificarea unui număr de 187 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare, inclusiv a persoanelor care locuiesc în aceeași locație cu acestea;
 • verificarea a 2 societăți comerciale și persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență;
 • legitimarea a 784 de persoane și verificarea a 531 de autoturisme.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

 • 27 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
 • 19 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
 • 8 jandarmi la centrele de carantină;
 • 22 de jandarmi au asigurat misiune a măsurilor specifice de carantinare a unui cartier din localitatea Prundu, județul Giurgiu;
 • sancțiuni aplicate: 0;
 • persoane verificate la domiciliu: 30;
 • materiale informative distribuite: 8 flyere;
 • 5 infracțiuni cu 5 autori în zona de carantină din localitatea Prundu (dintre care 1 persoană în formă continuă) pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prevăzut de art. 352 (1) nerespectarea măsurilor de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 19 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19.

Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat 5 misiuni de transport către unități spitalicești sau către spațiile de carantină.