Timp de două zile, copiii și adolescenții din cadrul Caselor de Tip Familial, Centrului de Zi și Complexului de Servicii Sociale și-au petrecut timpul alături de jandarmii giurgiuveni.

Acțiunile au fost organizate în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. La activități au participat și polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Jandarmii le-au prezentat copiilor misiunile pe care le desfășoară în spațiul public și, pentru ca activitățile să le capteze atenția, aceștia au vizionat imagini din activitatea Jandarmeriei, au învățat cum se folosesc materialele de protecţie și au adresat multe întrebări cu privire la  temele prezentate. Jandarmii și polițiștii prezenți au adus în prim plan aspecte legate de delincvența juvenilă, le-au exemplificat infracțiuni comise de minori și consecințele pe care le-au avut faptele acestora, însă discuțiile au vizat și folosirea responsabilă a rețelelor de socializare și implicarea în activitățile educative.

Un moment aşteptat de copii a fost acela în care le-au fost prezentate materialele de protecţie pe care le folosesc jandarmii în misiunile specifice și autospecialele de intervenție.
Pe lângă faptul că acțiunile au avut caracter preventiv, acestea au urmărit ca în vacanță copiii să afle lucruri noi și să relaționeze cu reprezentanți ai instituțiilor din domeniul ordinii publice, astfel încât să știe cui trebuie să solicite ajutorul atunci când întâmpină o problemă.

Despre acest eveniment, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu, Dan Valentin Sima, a precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:
„Am solicitat sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu în ceea ce priveşte organizarea unor acţiuni în care să le fie prezentate copiilor activităţile specifice ale acestei instituţii; ne bucurăm că există disponibilitate şi promptitudine, nu numai pentru activităţile din această perioadă, ci şi pentru activităţi similare viitoare. Ne dorim ca aceste acţiuni să vină în sprijinul copiilor beneficiari de servicii sociale, avându-se în vedere diversificarea activităţilor educative desfăşurate în scopul pregătirii pentru viaţa independentă şi integrării lor sociale”.
La acțiunea derulată în parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Giurgiu au participat un număr de 77 de copii, cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani.

(Jurnal)