Contrabanda cu țigări prin corespondenţă, ultima ”modă” printre traficanți!

0
111

Poliţiştii de la transporturi au făcut  1.050 de percheziţii la colete trimise prin corespondenţă, vizând traficul cu tutun prelucrat şi eludarea plăţii accizei la bugetul de stat, în urma cărora  s-au confiscat 1.600 de kilograme de tutun din care s-ar fi putut confecţiona două milioane de ţigarete!

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, aceste acţiuni avut la bază o documentare informativă minuţioasă, reuşindu-se până acum confiscarea a 1.600 de kilograme de tutun prelucrat, supus accizării. Prejudiciul adus bugetului de stat se ridică la aproximativ 140.000 de euro.De asemenea, în urma percheziţiilor efectuate, au mai fost identificate tuburi şi filtre pentru ţigarete, dar şi o maşină de fabricat ţigarete. Dacă toate acestea ar fi ajuns la destinatari, s-ar fi putut confecţiona aproape 2 milioane  de ţigarete contrafăcute (estimativ, aproape două TIR-uri) care ar fi ajuns pe piaţa neagră din România, putând afecta, totodată, sănătatea consumatorilor”, conform IGPR.

Sursa citată a precizat că percheziţiile au avut loc în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti. De asemenea, acţiunile poliţiştilor au beneficiat de sprijinul Poştei Române şi a Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti.

Sursa: News.ro