Consiliul Local a decis: Talciocul local a fost legalizat! În curând , în vecinătatea acestuia va apare un Târg auto. Unde se încearcă amenajazea unui al doilea târg auto…

0
253

received_m_mid_1393149887924_5c5e6b5ab984a1e573_0Unul dintre punctele Ordinii de zi a ultimei  ședinței de Consiliu Local, desfășurate la finele săptămânii trecute, a fost cel care  a luat în dezbatere , înființarea unui talcioc, ce funcționează în prezent ca piață de vechituri. Consilierul Alexandru Vladu a menționat necesitatea ca acest obiectiv să intre în legalitate. El a solicitat pe lângă forma legală sub care  talciocul va trebui să funcționeze pe cei 2000 de metri pătrați  alocați, în Parcul Tineretului (adiacent Hotel Steaua Dunării) și  monitorizarea lui de către Administrația Domeniului Public și Privat ( ADPP) Giurgiu.

Vladu a precizat și faptul că în continuarea acestui talcioc se va înființa și un târg de mașini, ce a constituit la rândul său, un alt punct de pe Ordinea de zi a aceleiași ședințe. El a precizat că Târgul auto, tot în mărime de 2000 de metri,  de data aceasta va impune o strictă supraveghere de către aceeași societate, ținând cont de faptul că activitatea  lui este non stop (24 de ore din 24), iar paza autoturismelor  crează o serie de responsabilități cât și asigurarea de condiții deosebite de securitate. Târgul auto va fi plasat în parcarea Parcului Tineretului, visavis de Hotel Steaua Dunării.

Prețul găzduirii va fi de 2 lei/ zi/mașină și de 50 lei/ lună în regim de abonament.  Consilierul Vladu Alexandru, îndoindu-se de capacitatea ADPP-ului de a acoperi toate cheltuielile târgului auto, a solicitat ca la sfârșitul acestui an ADPP să vină în fața Consiliului local cu o situație financiară , pentru ca în cazul unui eventual deficit să se găsească soluțiile de acoperire a acestora.

Nicolae Barbu a precizat însă că în urma unor estimări ale personalului din administrația locală,  s-a ajuns la concluzia că nu se va ajunge la o astfel de situație . Primul edil a mai spus că este nevoie mai întâi de  aprobarea acestui proiect și de abia pe urmă se va trece la realizarea regulamentului de funcționare a târgului.

Alexandru Vladu a amintit totodată că pe șoseaua Bălănoaiei o persoană particulară se laudă cu lucrările de amenajare ale unui alt spațiu destinat aceleiași activități: târg auto.

Primarul Nicolae Barbu a menționat faptul că deocamdată persoana nu a făcut nicio solicitare Primăriei Giurgiu, în acest sens și că în consecință amenajarea de care se amintește nu este autorizată.

(Jurnal)