Ședință cu atmosferă fierbinte atât la propriu, cât și la figurat, dacă e să luăm în considerare temperaturile de afară, dar și spiritele încinse din sala de ședințe a consiliului local. Punctul de pe ordinea de zi care a aprins discuțiile între aleșii locali a fost cel legat de noua organigramă atât a Primăriei, cât și a două dintre direcțiile din subordinea Consiliului Local: Direcția de Impozite și Taxe Locale și Direcția de Asistență Socială. 

Pentru a lămuri, odată pentru totdeauna, situația, primarul Nicolae Barbu a precizat, în ședința de joi, 29 iunie: 

„Să fie clar! Nu pleacă X sau Y din Primărie sau din vreo direcție. Se reduce numărul de posturi din aceste instituții. Cu alte cuvinte, TOATĂ lumea primește decizie de încetare a contractului de muncă, și urmează ca ABSOLUT toate posturile respective să fie scoase, apoi, la concurs. În aceste condiții, oricine se simte pregătit se poate înscrie la concurs și, dacă îl ia, bine, dacă nu, iarăși bine! Legiuitorul nu a luat în calcul faptul că nu avem de unde scoate sumele de bani necesare funcționării (salarii, costuri) sau pentru investiții. Ceea ce încasăm acum, la DITL, abia dacă ne ajunge pentru salariile care, de la începutul anului, au crescut, în Primărie și direcții, cu peste 78%, iar încasările sunt aceleași!”, spunea primarul Nicolae Barbu. 

Proiectele de hotărâre au trecut de votul consilierilor, cei 11 social-democrați votând pentru, liberalii s-au abținut iar cei trei consilieri ai ALDE au votat împotrivă. Odată cu modificarea organigramelor, economiile făcute de municipalitate la salarii se ridică la peste jumătate de miliard de lei vechi, anual. 

(Jurnal)

3 COMENTARII