semintePotrivit reprezentanților Direcției Poliției Locale (DPL), în perioada 15-18 iulie s-a acționat pe raza municipiului Giurgiu pentru prevenirea și sancționarea faptelor antisociale și aplicarea prevederilor legale, s-a acționat în intervalul orar 22.00 – 02.00, cu un număr de douăzeci și patru de polițiști locali.

 Zonele vizate au fost: Parcul Steaua Dunării, Parcul Elevilor, cartierul Istru, Șoseaua București, Faleză- Port, Parcul Adormirea Maicii Domnului. După cum ne spunea șeful DPL, Lazăr Ciobanu,  pricipalele fapte urmărite au fost consumul de semințe și aruncarea cojilor pe domeniul public, consumul băuturilor alcoolice pe domeniul public, depozitarea necontrolată a deșeurilor menajere, depozitarea materialelor de construcții (nisip, balast) pe străzi, fără a deține acord de ocupare sau autorizație, emise de Primărie, cât și deranjarea ordinii și liniștii publice. 

În timpul acestor acțiuni au fost aplicate 29 de sancțiuni, în valoare totală de aproximativ 4.800 lei.

Conform declarației lui Lazăr Ciobanu, pentru publicația noastră, în urma derulării acestor controale, a fost constatată o diminuare a numărului de cetățeni care încalcă normele legate de conviețuirea civilizată, ceea ce înseamnă că acțiunile agenților Poliției Locale Giurgiu desfășurate tot mai intens în ultima perioadă, i-a determinat să își revizuiască comportamentul social și să nu mai producă pagube ori disconfort cetățenilor din municipiu.

Lazăr Ciobanu ne-a mai precizat că agenții Poliției Locale Giurgiu vor derula la fiecare sfârșit de săptămână astfel de acțiuni, menite să prevină și să sancționeze faptele antisociale.

(Teodora N.)