Iată dovada clară că în continuare examenele de Bac și Evaluare Națională pot fi măsluite! Ce a găsit DNA-ul în lucrarea unui elev…    

0
240

foto_116919DNA-ul  verifică lucrările de la Evaluarea Nationala ale unui elev dintr-un oraș din Suceava. Atât profesorii care au supravegheat examenul, cât si cei care au pus nota, sunt anchetati de procurorii anti-coruptie. De ce ?  Pentru că lucrarea de la romana, care a fost notată cu 10, a baiatului primarului este diferita ca scris fata de cea de la matematică! Măi să fie!  În plus, camerele din școala unde s-a ținut examenul deși au funcționat, imaginile nu s-au înregistrat din cauza unei defecțiuni!?

La final, lucrarile au fost trimise, sub escorta politiei la Inspectoratul scolar din Suceava. De acolo, au ajuns la centrul de corectare din Botosani. Dupa ce fiul primarului din Salcea a luat 10 la Romana, cineva a facut o sesizare la Comisia Judeteana de Evaluare Nationala de la Suceava. Imediat tezele au fost verificate din nou, cu atenție. Atunci s-a observat că lucrările aceluiași elev aveau scrisuri diferite. Mai exact,  pe teza de la Limba Romana și cea de la Matematica, scrisurile erau diferite…Suspiciunea  a plecat evident de la scris…

Anchetatorii DNA vor sa vada cum a fost posibila aceasta situatie. Nu se pot baza pe imaginile din timpul examenului, pentru ca acestea nu exista.

Directorul scolii in care s-a dat testarea spune ca este certat cu primarul, și că nici vorbă să fi încercat  să-l ajute pe fiu-său. Nici cei de la Inspectoratele scolare din Suceava si Botosani nu isi explica situatia.

Gheorghe Lazar, inspector general al  ISJ Suceava spune că după părerea sa   în clasa aceea nu s-a întâmplat nimic deosebit. Parintii celorlalți elevi nu pot pricepe cum  un elev cu medii de 5 si de 6 să ia nota 10 . Tatal elevului, Primarul din Salcea, nu a fost de găsit de către jurnaliștii care s-au ocupat de anchetă. Asta nu exclude bineințeles posibilitatea ca elevul  să fi învățat de nota 10 pentru proba de romana la Evaluarea Nationala.

Faptul ca scrisul difera insa pe cele doua teze ale lui, a declansat ancheta DNA. Toti cei implicati in supravegherea testarii si apoi in corectarea acesteia spun ca si-au facut treaba ca la carte, fara sa fi comis vreo frauda. In functie de rezulatatul anchetei, rezultatul de la examen ar putea fi anulat, iar profesorii trasi la raspundere.

(Testarea a fost sustinuta la scoala gimnaziala din orașul Salcea din Suceava).

(Jurnal)