Conducerea IPJ Giurgiu, se arată extrem de indulgentă cu polițiștii recidiviști, sancționați pentru ”abuz în serviciu”

0
687

Ca urmare a materialului publicat  pe site-ul cotidianului nostru, jurnalgiurgiuvean.ro, cu titlul Încurajați de reportajul transmis de România TV, Locuitorii din Putineiu încep să prindă curaj și să vorbească!, material în care mai mulți cetățeni din comuna amintită au  dorit să ne vorbească despre ieșirile agentului șef Mihăiță Bordei, polițist în această comună, dar și ca urmare a solicitării publicației noastre către Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu,  cu privire la aceste acuzații am primit un răspuns oficial al instituției mai sus amintite, al cărui text vi-l redăm în rândurile de mai jos.

Agentul de poliție la care faceți referire în solicitare își desfășoară activitatea în cadrul Secției nr. 5 de Poliție Rurală Giurgiu, la Postul de Poliție Putineiu.

În data de 18 octombrie 2019, orele 23,50, Poliția Municipiului Giurgiu a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un tânăr de 17 ani, din comuna Frătești, județul Giurgiu, cu privire la faptul că în timp ce se deplasa către domiciliul familiei din localitatea Putineiu, județul Giurgiu, a fost oprit și agresat fizic de un polițist.

În baza sesizării, s-a constituit echipa de cercetare, care în urma efectuării cercetărilor, a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Purtare abuzivă”, acesta fiind înaintat unității de parchet , competentă.

Cu privire la aspectele sesizate în legătură cu implicarea anterioară a agentului de poliție în alte evenimente similare, vă aducem la cunoștință că în cursul lunii februarie 2018, în urma sesizării, ca urmare a apariției în spațiul public a unui articol referitor la agresarea de către polițist, în data de 7 februarie 2018, a unui tânăr de 20 de ani, din localitatea Putineiu, județul Giurgiu, polițiștii au întocmit la data de 8 februarie 2018 un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „Purtare abuzivă”. De asemenea, la data de 6 martie 2018, prin dispoziția șefului inspectoratului, a fost dispusă declanșarea procedurii cercetării prealabile față de agentul de poliție.

La data de 4 iulie 2018, prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, a fost dispusă clasarea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Purtare abuzivă”.

La data de 15 ianuarie 2019, a fost dispusă clasarea cercetării prealabile a agentului de poliție”.

În condițiile în care, conform răspunsului IPJ Giurgiu, agentul șef Mihai Bordei a tot recidivat, comițând, la scurt timp, aceeași faptă, întrebarea noastră, legitimă, este cum sunt făcute testările psihologice și cum sunt trecute, mai ales, acestea, de către unii angajați ai Ministerului de Interne? Și, mai ales, cum a fost posibil ca procurorul să claseze, de fiecare dată, dosarele care îl vizau pe agentul de poliție, având în vedere frecvența și diversitatea plângerilor împotriva lui. 

Vom sesiza CSM-ul, cât și Ministerul de Interne, în vederea efectuării unei anchete care să vizeze modul cum sunt testați psihologic angajații Ministerului, având în vedere că la Giurgiu nu este singurul caz în care un funcționar MAI care, sub pretextul uniformei și al gradului, are un comportament abuziv și agresiv.

Cu speranța că mesajul nostru a fost înțeles și că Instituția numită Poliție nu va mai avea pe viitor o abordare similară cu cea de față, așteptăm un răspuns  la această nedumerire a noastră, respectiv a opiniei publice.

(Jurnal)