Ce spun profesorii de la Liceul „Tudor Vianu” despre cazul fetei plecate în Spania…

0
1293

Urmare a interviului publicat de „Jurnal giurgiuvean”, cu mama unei eleve de 18 ani, de la Liceul Teoretic „Tudor Vianu”, care, cu doar câteva zile în urmă, a dispărut de acasă, fugind în Spania cu iubitul ei de 17 ani, conducerea liceului a oferit publicației noastre un punct de vedere cu privire la acest aspect.

„ Evenimentul naște semne de întrebare, pentru toate tinerele, vis-a-vis de decizii luate fără să cugete, sub impulsul momentului. Este păcat că un copil bun își ratează cariera, își poate rata chiar viața, pentru o clipă de slăbiciune. Noi totuși sperăm că se va întoarce, ne face plăcere să o avem din nou elevă, și tragem speranța că nu vom fi puși în situația de a o exmatricula, ca urmare a numărului mare de absențe nemotivate ce s-ar putea acumula în catalog” – Andras Ildiko, directorul Liceului Teoretic „Tudor Vianu” – Giurgiu

„Tânăra este un elev bun, cu rezultate bune la școală, un elev care nu a creat probleme. Nu a spus nimănui, nimic, niciodată, nici măcar celei mai bune prietene, care era și colega ei de bancă. Din fericire, ține legătura cu familia, cu mama ei, și sperăm că se va răzgândi, se va întoarce la școală și va încheia cu bine cele 12 clase. Toate discuțiile pe care le-am avut cu ea erau legate de viitorul ei, de planurile care includeau continuarea studiilor. Cred că a fost un moment de rătăcire, în care un copil de vârsta ei nu a fost capabil să gestioneze, în mod rațional, sentimentele…Eu continui să am aceeași părere bună despre ea, și o aștept din nou la școală” – Mihaela Marcu, dirigintele clasei a XII-a F, clasa elevei fugite în Spania.

(Jurnal)