Coada de aproape doi kilometri pe raza municipiului Giurgiu, în apropiere de zona Vămii Giurgiu, a dat peste cap inclusiv transportul public de persoane din oraș, microbuzele scurtându-și sau modificându-și traseul din această cauză. Motivul acestei aglomerări este legat, după cum spuneau oficialii din cadrul ITPF Giurgiu, de concediile ce urmează a fi petrecute peste graniță.

„Înregistrăm un timp de așteptare de 50 de minute pe sensul de ieșire din țară, pentru autoturisme. Pentru fluidizarea traficului se intervine pe câte opt artere de circulație. Avem o coloană de autoturisme care se întinde pe circa doi kilometri, pe raza municipiului Giurgiu.
În intervalul orar 7,00 – 9,00 s-au efectuat formalitățile de frontieră pentru 2000 de autoturisme. Dacă se face referire la ultimele 24 de ore, pe sensul de ieșire din țară au fost înregistrate aproximativ 6.800 de autoturisme și 29.000 de persoane. Deci, avem un trafic intens pe sensul de ieșire”, declara purtătorul de cuvânt al ITPF Giurgiu, Roxana Popazu.

Pe sensul de intrare în țară, circulația se desfășoară pe câte cinci artere de circulație, avem timpi de așteptare de maxim 10 minute pentru efectuarea controalelor documentelor la frontieră.
Vârful de trafic a fost înregistrat sâmbătă, când pe sensul de intrare în țară s-au înregistrat 27.000 de persoane și 7.700 de autoturisme, iar duminică pe sensul de ieșire din țară s-au înregistrat 29.000 de persoane și 7800 de autoturisme.
Explicația dată de oficialii de la ITPF Giurgiu cu privire la valorile crescute de trafic este că luna august este luna concediilor, astfel că mulți români aleg litoralul bulgăresc pentru petrecerea zilelor libere.

(Jurnal)