Poliţiştii de frontieră de la Giurgiu și Calafat au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, peste   o mie  de parfumuri și articole vestimentare care erau inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute ( fiind susceptibile a fi contrafăcute).

În data de 31.07.2021, în jurul orei 10.00, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocar, care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

Cu această ocazie,  polițiștii de frontieră giurgiuveni  au descoperit printre bagajele pasagerilor, mai multe colete ambalate în material de culoare neagră. Acestea conţineau 725 de articole vestimentare și 293 de parfumuri care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că bunurile respective aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 47 de ani, pasager al autocarului.

Produsele sus-menționate, în valoare de aproximativ 231.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale în cauză.

        Tot în cursul aceleiași zile, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat împreună cu reprezentanți din cadrul Biroului Vamal Calafat au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz care s-a prezentat pentru a intra în țară, cantitatea de 117 articole vestimentare. Acestea purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bunurile aparțineau șoferului microbuzului – cetățean bulgar, în vârstă de 34 de ani.

Articolele vestomentare, estimate la o valoare de 17.550 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către reprezentanți din cadrul Biroului Vamal Calafat, în vederea continuării cercetărilor

Ambele persoane sunt acum  cercetate de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu – Inspector principal de poliție Roxana Popazu