AcasăActualitateCJ Giurgiu a închis consultarea publică privind plantarea de arbori ornamentali pe...

CJ Giurgiu a închis consultarea publică privind plantarea de arbori ornamentali pe aliniamentele drumurilor județene dintre localități.

 Vineri, 3 noiembrie, Consiliul Județean Giurgiu, cu sprijinul Asociației Pro Democrația, a închis consultarea publică prin intermediul aplicației mobile eParticipare, privind plantarea de arbori ornamentali pe aliniamentele drumurilor județene dintre localități.

Începând cu 29 septembrie, giurgiuvenii din tot județul au fost invitați să răspundă cu DA sau NU la întrebarea:

    SUNTEȚI DE ACORD CU PLANTAREA ARBORILOR     ORNAMENTALI PE ALINIAMENTELE DRUMUILOR JUDEȚENE     DINTRE LOCALITĂȚI?

După lansarea de către Consiliul Județean Giurgiu a unui program de tăiere a arborilor îmbătrâniți de pe marginea drumurilor județene, Președintele CJ, Dumitru Beianu, a avut discuții cu specialiștii în infrastructură de transport și amenajare urbană, care au arătat că fiecare dintre cele două variante de soluționare are efecte cuantificabile.

Astfel, plantarea de arbori care cresc rapid are ca efect sporirea esteticii drumurilor, conferirea de umbră și oxigen, în timp ce degajarea zonelor laterale ale drumurilor protejează pasagerii vehiculelor și reduc riscul de coliziune în cazul unor derapaje.

În acest context, au fost inițiate consultări cu giurgiuvenii pentru a determina cât de oportună este plantarea de noi arbori ornamentali care cresc rapid.

Rezultatele consultării cu cei aproximativ 1000 de utilizatori ai aplicației sugerează că giurgiuvenii susțin plantarea de arbori ornamentali. Astfel, 79,4% dintre cei care au votat în aplicația eParticipare au răspuns DA, în timp ce 13,2% au răspuns NU.

Referitor la rezultatele consultării publice, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu,  a subliniat următoarele: “E-consultarea publică capătă o importanță deosebită pentru că susține interacțiunea mai facilă a administrației publice cu giurgiuvenii din tot județul cu scopul de a soluționa probleme care ne privesc pe toți. Vom folosi acest mijloc de comunicare și îndemn toți giurgiuvenii să își exprime părerea și în cadrul altor consultări inițiate de Consiliul Județean, pentru că vom ține cont de rezultatele consultărilor”.

eParticipare este o aplicație mobilă, securizată și gestionată independent de către Asociația Pro Democrația, dezvoltată în cadrul proiectului „E-consultare publică în județul Giurgiu”(SIPOCA 975), co-finanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, axa prioritara 1 – Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente.

În temeiul HCJ nr. 279/6.10.2023, CJ Giurgiu și Asociația Pro Democrația au încheiat un Acord de Parteneriat pentru realizarea de activități de informare și consultare publică prin intermediul aplicației mobile de consultare publică eParticipare, pentru deciziile de interes public județean. Aplicația poate fi folosită din Google Play sau IOS.

Sursa: CJ Giurgiu

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
34 ° C
34 °
34 °
26 %
3.6kmh
23 %
lun
34 °
mar
35 °
mie
36 °
joi
39 °
vin
35 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!