După cum se știe, sâmbătă, 25 septembrie 2021, va avea loc Congresul PNL în urma căruia va fi desemnat noul președinte al liberalilor din România.

Congresul, ce va avea loc la Romexpo, îi va aduce, față în față, pe actualul lider, Ludovic Orban și pe premierul Florin Cîțu.

Din partea delegației liberale a județului Giurgiu fac parte un număr de 140 de persoane. Astfel, delegația județeană este condusă de președintele organizației liberale, europarlamentarul Dan Motreanu, care îi are alături pe președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, pe vicepreședintele Elisabeta Mihalcea, senatorii și deputații liberali de Giurgiu, Alexandru Andrei, Gabriela Horga, Toma Petcu, pe primarii și viceprimarii PNL din teritoriu, pe secretarul organizației PNL Giurgiu, Fabian Țîrcă, pe consilierii județeni și locali, pe membrii Biroului Permanent județean și municipal și nu în ultimul rând  pe reprezentanți ai Organizațiilor de Tineret PNL.

Potrivit desfășurătorului Congresului, accesul delegaților se va face cu începere de la ora 8.30, iar aceștia sunt obligați să aibă asupra lor Cartea de Identitate și adeverința de vaccinare anti-COVID, cu condiția să fi trecut 10 zile de la schema completă, sau rezultatul negativ al unui test RT PCR, nu mai vechi de 72 de ore, ori rezultatul negativ al unui test rapid, nu mai vechi de 48 de ore, sau dovada că au trecut prin boală.

Președinții filialelor PNL sunt totodată obligați, să verifice dacă delegații lor au toate documentele necesare, fie printate, fie pe aplicația telefoanelor.

În momentul de faţă toate organizațiile PNL au trimis la Centru voturile pentru moţiunea pentru care își exprimă susținerea.

Situația voturilor arată ce se va întâmpla în acest weekend la congresul PNL. Uitându-ne la centralizarea moțiunilor, situația voturilor este următoarea:

  • pentru moțiunea lui Florin Cîțu – 3.164 de voturi

  • pentru moţiunea lui Ludovic Orban – 769 de voturi

  • vot pentru ambele moțiuni, ceea ce permite statutul din Partidul Național Liberal – 1.068 voturi

Astfel 63,27% votează pentru moţiunea lui Florin Cîţu, 15,38% votează pentru moţiunea lui Ludovic Orban, iar 23.36% din voturi pentru ambele moțiuni. Cu alte cuvinte, organizaţiile lasă libertatea celor care participă la Congresul PNL din 25 septembrie 2021, cum să voteze.

(Ana Magheru)