Vineri, 12 aprilie, la Giurgiu, a avut loc Bursa generală a locurilor de muncă, eveniment organizat la inițiativa Ministerului Muncii și Justiției Sociale, în parteneriat cu Agenția Județeană Pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) – filiala Giurgiu.

În cadrul evenimentului au fost prezenți peste 130 de angajatori giurgiuveni, publici și privați, care au prezentat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă aproximativ 400 de posturi vacante. Paleta domeniilor prezentate a fost una diversificată, printre meseriile oferite numărându-se cele de lucrător comercial, șofer, mecanic auto, dar și cosmetician, frizer și barman.

Aproximativ 200 de cetățeni au răspuns invitației AJOFM Giurgiu, iar majoritatea dintre aceștia s-a arătat interesată de meseriile prezentate.

Nu au lipsit nici ofertele AJOFM pentru angajatori, care au vizat posibilitatea acestora de a angaja șomeri în vârstă de peste 45 de ani, șomeri unici întreținători de familie monoparentală, șomeri de lungă durată sau tineri absolvenți. Pentru toți aceștia, angajatori pot primi, lunar, pentru o perioadă de 12 luni, suma de 2.250 de lei, cu obligația menținerii raporturilor de muncă pe cel puțin 18 luni.