Conferința de presă a organizației ALDE Giurgiu de vineri, 12 aprilie, a debutat cu o surpriză: un fost social-democrat, Genu Nan, a acceptat provocarea de a se alătura echipei ALDE Giurgiu.

„Îi mulțumesc domnului Toma Petcu pentru că m-a convins să vin în această echipă, una frumoasă, pe care o cunosc de mai mult timp, unde am prieteni și alături de care sunt mândru că mă aflu. Îi asigur, totodată, pe prietenii din PSD că alegerea pe care am făcut-o a fost bazată doar pe prietenia pe care o am cu președintele ALDE Giurgiu!”, declara, în conferința de presă amintită, proaspătul membru ALDE.

La rândul său, președintele Toma Petcu preciza:

„Apreciez alăturarea față de echipa ALDE. Dacă vă amintiți, de când am pornit la drum cu acest proiect politic, am spus că îmi doresc alături de mine oameni tineri, dar și oameni cu o importantă experiență politică. Genu Nan le are pe amândouă: este încă destul de tânăr, iar despre experiența sa politică, nu mai trebuie să vorbim. Aportul lui va fi unul destul de mare, în contextul apropiatelor alegeri europarlamentare”, a mai declarat Toma Petcu.

Despre alte achiziții, președintele Toma Petcu a mai ținut să precizeze faptul că sunt foarte mulți dintre membrii marcanți ai PSD – unii chiar cu funcții, care își doresc să vină către ALDE, dar care nu pot fi primiți în organizație, cel puțin deocamdată, deoarece există o convenție în coaliția de guvernare, prin care nu sunt transferați membri de la o organizație politică la alta, în special membri care au o funcție de conducere. 

Genu Nan este președinte al Asociației de Dezvoltare Rurală Giurgiu, unde lucrează din 28 februarie 2013. Este născut la data de 11 aprilie 1979, are 40 de ani și este căsătorit.

(JGR)