Odată cu instituirea stării de urgență, școlile din toată țara au fost închise, cursurile fiind suspendate. Câteva milioane de elevi au avut de suferit, fiind nevoiți să rămână acasă. 

La nivelul județului Giurgiu, afectați de decizia suspendării cursurilor în unitățile școlare de stat (și private, unde a fost cazul) sunt peste 34.000 de elevi, care, de câteva zile, urmează cursuri on-line. Din păcate, după cum ne preciza inspectorul școlar general Adelina Sârbu, nu toți beneficiază de aceste cursuri, fie din lipsa unui calculator sau a unei tablete, fie din cauza semnalului extrem de prost la internet. 

Este vorba despre 11.523 de elevi, ceea ce reprezintă cam 33% din totalul elevilor giurgiuveni, care nu au acces la cursurile on-line. Pe de altă parte, 22.553 de elevi – majoritatea din mediul urban – urmează, deja, aceste cursuri. Pentru cei care nu au acces la internet, este drept, doar pentru clasele a VIII-a și a XII-a pentru moment, există varianta cursurilor TV, transmise de postul public de televiziune TVR1. Din câte am înțeles, se dorește extinderea cursurilor TV și pentru celelalte clase”, spunea inspectorul școlar general giurgiuvean. 

Totodată, Adelina Sârbu a mai ținut să precizeze, pentru „Jurnal giurgiuvean”, faptul că elevii care nu au avut posibilitatea urmării cursurilor on-line, nu vor rămâne în urmă cu materia, fiecare școală având un plan de recuperare a cursurilor pierdute. Totodată, inspectorul școlar general a mai făcut un apel la calm, asigurându-i pe elevii giurgiuveni și pe părinții acestora că anul școlar NU va fi înghețat, așa cum se vehicula pe unele canale de comunicare. 

(Jurnal)