Unul dintre primarii de localități care a aplicat cu strictețe măsurile impuse pentru prevenirea și combaterea infectării cu coronavirus este Constantin Cărăpănceanu, primarul comunei Ghimpați. Deși un număr important de cetățeni sunt plecați de mai mult timp să muncească în afară, cei ce s-au întors în această perioadă au înțeles de la primul edil al comunei că trebuie respectate regulile impuse de lege și recent prin Decret prezidențial.

Avem la acest moment 58 de persoane izolate la domiciliu pe care le supraveghem – ne declara primarul Cărăpănceanu. El ne mai spunea că oamenii sunt ascultători, că nu au creat probleme, înțelegând că au o mare responsabilitate atât față de familiile lor cât și față de consăteni… Tot ce apare nou intră în izolare… Colaborăm cu ei permanent, comunicăm, ne informează atât ei cât și ceilalți cetățeni, vecini de-ai lor. Imediat după ce au intrat în țară și au dat declarații la aeroport sau la graniță, în cazul celor ce au venit cu autoturismul, oamenii s-au conformat imediat regulilor, ne-au înștiințat, am anunțat Poliția, am anunțat DSP-ul, i-am luat în evidență și toți stau acum izolați la domiciliu.

Întrebat din ce zone ale Europei sunt cei ce s-au întors acasă, primarul comunei Ghimpați ne-a spus:

Majoritatea din Germania, Franța, Spania și Anglia, spre norocul nostru mai  puțini din Italia. Încă o dată subliniez faptul că oamenii au înțeles că trebuie să dea dovadă de maturitate și respect față de comunitate și să accepte regulile impuse.” Constantin Cărăpănceanu ne mai spunea că în privința aprovizionării cu alimente a celor izolați nu sunt probleme, acest lucru fiind asigurat atât de autorități cât și de rudele celor aflați la domiciliu.

(Florian Tincu)