carne_de_miel
Comercianţii de carne de miel din judeţul Giurgiu spun că în acest an vor ieşi mai puţin cu carnea de miel în pieţe, la tarabă, pentru că cele mai multe comenzi le primesc acasă de la cumpărători din Bucureşti sau direct de la hipermarketuri. Mulţi ciobani din judeţ care au ieşit pe piaţă cu carne de miel spun că vor mai reduce numărul oilor pe care le cresc pentru că sunt din ce în ce mai puţini cei care pot să le îngrijească. Oierii din judeţ se mai plâng şi de faptul că lâna nu mai are căutare şi de cele mai multe ori trebuie să îi dea foc. ‘Acum îmbrăcăm pulovere din plastic şi îngheţăm de frig pe când atunci când erau haine de lână chiar dacă te prindea ploaia şi te udai, nu răceai că lâna păstrează căldura. Păcat.

Giurgiuvenii care au ieşit prin pieţe şi vor să cumpere carne de miel spun că vor mai aştepta şi vor cumpăra carnea cu câteva zile înainte de Paşti pentru că au speranţa că preţul ‘va mai scădea de la 25 la 21 de lei kilogramul’, alţii, mai prevăzători, au început deja să îşi facă aprovizionarea cu acest produs pe care se bazează masa tradiţională de Paşti.

(Jurnal)