Pensiile vor fi date mai devreme, dar nu pentru toată lumea!

0
234

cresc-pensiile-2015_980Motiv de bucurie doar pe jumătate pentru pensionarii giurgiuveni: începând cu data de 12 aprilie va începe livrarea pensiilor de către poştaşi. Acest lucru se va finaliza pe data de 26 aprilie. Nu la fel de fericiţi vor fi pensionarii care îşi primesc pensia pe card, aceasta fiind virată, ca şi până acum, tot pe data de 14 aprilie.

Anunţul a fost făcut în cursul zilei de miercuri de către ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, iar motivul care a fost invocat a fost că pensionarii au nevoie să primească banii mai devreme, pentru a-şi putea face cumpărăturile pentru sărbătorile Pascale.

Totuşi, valuri de nemulţumire au fost înregistrate la majoritatea Caselor Judeţene de Pensii, nici Giurgiu nefăcând excepţie. Mai mulţi pensionari au sunat la sediul instituţiei, în special dintre cei care primeau pensiile pe card (n.r. – şi înainte de anunţul ministrului Muncii, tot data de 14 ale lunii era data la care se virau pensiile pe carduri, în aceeaşi zi în care începea şi livrarea pensiilor de către poştaşii giurgiuveni), nemulţumiţi de faptul că nu se ţine cont de cele două zile avans şi în cazul lor. La fel de nemulţumiţi s-au arătat şi cei care urmează să îşi primească banii după Paşti. Angajaţii CJP au încercat să explice tuturor că ordinul este dat de către Bucureşti, şi că ei, în teritoriu, nu au nicio vină. 

(O.C.)