Cine va fi noul șef al Senatului! Jocuri politice subterane: E război total…

0
471
Partidele au început deja să se gândească la posibilii înlocuitori ai lui Călin Popescu Tăriceanu în funcţia de preşedinte al Senatului. Liderul ALDE a anunţat deja că va renunţa la funcţie la începutul şedinţei parlamentare din toamnă.

Călin Popescu Tăriceanu va demisiona din funcţia de preşedinte al Senatului, iar numele potenţialilor înlocuitori pentru a doua funcţie în stat au început deja să circule în spaţiul public, potrivit Ştiripesurse.  În cazul în care președintele României nu-și poate exercita funcția, interimatul la șefia țării este preluat de președintele Senatului.

În tabăra social-democrată sunt vehiculați ca posibile variante Robert Cazanciuc, Nicolae Moga și Șerban Nicolae. O altă soluţie ar putea fi și Șerban Valeca, propus la ministerul Educației, în cazul în care acesta va fi respins de către Klaus Iohannis.

În PNL sunt luați în calcul Florin Cîțu și Alina Gorghiu.

Niciun partid nu are singur majoritatea de 69 de voturi necesară pentru instalarea directă unui preşedinte în Senat, astfel că noul lider al acestei camere va fi rezultatul unei alianțe. Cel mai aproape de majoritate este PSD cu 67 de voturi.