Să ne cunoaștem consilierii. Astăzi Mihai Matei (PNL)

1
764

 

imag0688Reporter: În debutul dialogului nostru, am dori să ne precizați câteva date biografice despre dumneavoastră.

Mihai Matei: M-am născut la data de 20.01.1965, în orașul Pietroșani, județul Teleorman. Am absolvit Liceul ”Ion Maiorescu” din Giurgiu, apoi Facultatea de Mecanică Agricolă din cadrul Institutului Politehnic București. Pe soția mea, Mirela, care este director al Sucursalei Băncii Transilvania din Giurgiu, am cunoscut-o încă din primul an de liceu. Avem doi copii cu care ne mândrim – Sandra, de profesie arhitect și Erwin, student în anul trei la medicină.

Rep: În continuare, referitor la activitatea și realizările dumneavoastră profesionale de până acum, ce ne puteți spune?

M. M: Privind latura profesională, în primii ani după terminarea facultății am lucrat în domeniul agriculturii, conform pregătirii profesionale. M-am hotărât apoi să-mi schimb locul de muncă și timp de șapte ani am lucrat în domeniul bancar, respectiv la Sucursala Banc Post din Giurgiu, activând în serviciul de marketing și evaluări. După experiența acumulată în acest domeniu, m-am decis, ca majoritatea românilor, să mă privatizez. Am absolvit cursuri de evaluatori, fiind membru A.N.E.V.A.R., precum și cursuri de mediator.

Rep: În ceea ce privește activitatea politică, în primul rând, când ați ”cochetat” prima dată cu acest domeniu și ce v-a determinat să pătrundeți în el?

M. M: În anul 2000, alături de socrul meu, Alecu Iorgulescu, m-am înscris în Partidul Național Liberal. De ce în acest partid? Pentru că liberalismul reprezintă, în primul rând, o doctrină care se sprijină pe liberul arbitru și care este garantul unui comportament politic coerent. Având în frunte un mare politician precum Brătianu, PNL a fost în perioada interbelică cel mai puternic partid politic, acea perioadă fiind cea mai înfloritoare pentru România.

Rep: De curând, ați devenit consilier în cadrul Consiliului Local Giurgiu. Ce înseamnă pentru dumneavoastră postul de consilier local? Ce așteptări aveți și ce vă propuneți să realizați în această calitate?

M. M: Funcția de consilier local este o funcție care mă onorează, funcție pe care am obținut-o în urma girului giurgiuvenilor, dar care implică multe responsabilități. Mi-am propus să fiu consilier activ și să mă implic cât mai mult în problemele urbei. Alături de colegii mei din echipa PNL, care sunt oameni de bună-credință și responsabili, doresc să inițiem cât mai multe proiecte în folosul comunității, să nu-i dezamăgim nici pe giurgiuvenii care ne-au votat, nici pe cei care nu ne-au votat, fiindcă demnitatea de consilier ne obligă să ne gândim la absolut toți. Noi, consilierii PNL, vom susține în comisiile de specialitate și vom vota în plenul ședințelor absolut toate proiectele elaborate de executiv care vin în sprijinul cetățenilor, dar absolut niciodată nu vom vota dacă vor exista proiecte de hotărâri propuse de executiv care contravin legislației sau care pot aduce prejudicii cetățenilor orașului nostru. Totodată, țin să aduc la cunoștința opiniei publice faptul că noi, consilierii PNL, avem în lucru o serie de proiecte care vin în mod direct și nemijlocit în sprijinul concidadinilor noștri, proiecte pe care le vom prezenta executivului spre analiză. După cum probabil știți, sunt membru în Comisia de Buget – Finanțe și din această poziție le promit tuturor giurgiuvenilor că voi veghea ca banul public să fie judicios cheltuit și  niciodată, în ceea ce mă privește, nu voi fi părtaș la risipa acestuia.

Rep: Unde vă vedeți peste 5 ani?

M. M: Mă întrebați ce aspirații am pe plan profesional. Despre acest lucru vă pot vorbi deja la timpul trecut, deoarece sunt pensionat. În ceea ce privește aspirațiile mele politice, dacă și numai dacă politica și politicienii nu mă vor dezamăgi, dacă din punct de vedere moral eu voi fi mulțumit de prestația pe care o voi avea în cei patru ani de mandat, iar dacă partidul din care fac parte va considera că sunt un om de echipă și că am performat în calitate de consilier și-mi vor propune să candidez pentru funcția de primar, am să accept acest lucru și am să mă străduiesc să-i reprezint cu demnitate, cinste și onoare.

Rep: Cum v-ați autocaracteriza, în câteva cuvinte? 

M. M: Sunt un om credincios, iubitor de Dumnezeu și de oameni. Nu-mi plac bârfele și urăsc minciuna. Mark Twain spunea foarte frumos – ”Spune adevărul și atunci nu va mai trebui să mai ții minte nimic” – Nu știu ce spun alții despre mine, dar eu cred că sunt un om serios, cu coloană vertebrală și absolut întotdeuna îmi respect cuvântul dat. Ca să mai și glumim puțin, aș spune că sunt… bolnav. Da, sunt bolnav de dorința de a-mi ajuta semenii. De aceea probabil  nu am fost, nu sunt și nu voi fi niciodată un om răzbunător. Răzbunarea este prea costisitoare.

Rep: Nu în ultimul rând, pentru a ”definitiva” conturarea imaginii de ansamblu despre dumneavoastră, ne puteți vorbi despre hobby-urile pe care le aveți? 

M. M: Îmi plac călătoriile împreună cu familia, îmi place să ascult toate genurile de muzică, îmi place să citesc și să petrec cât mai mult timp împreună cu prietenii.

(Jurnal)