Cine sunt cei doi  reputați gazetari români care au salutat  propunerea de acordare a titlului de cetățean de onoare al Municipiului Giurgiu antrenorului Astra Giurgiu  

0
154

mmi-009După cum arătam într-o ediție anterioară a cotidianului nostru,  luni, 5 septembrie, în ședința ordinară a Consiliului Local Giurgiu, a fost aprobat proiectul de hotărâre cu privire la conferirea titlului de ”Cetățean de onoare al municipiului Giurgiu” antrenorului echipei de fotbal Astra Giurgiu, Marius Ninel Șumudică, ca urmare a solicitării Clubului Sportiv Dunărea Giurgiu, dar și la propunerea unor personalități locale, printre care și fostul fotbalist Narcis Coman.

Propunerea a mai fost susținută de către doi dintre cei mai apreciați oameni de sport din România, Mircea M. Ionescu și Ovidiu Ioanițoaia,  au înaintat déjà propunerile lor pentru materializarea acestui demers pe care ei îl consider justificat. Iată mai jos cele două scrisori de intenție ale celor doi reputați gazetari, cu scopul concretizării propunerii:

 AVE, ȘUMI! BRAVOOOOO ASTRA GIURGIU!

…Așa am scris pe blogul meu, imediat după calificarea de senzație a echipei giurgiuvene la Londra, joi 25 august, în miez de noapte magică!

…Peste 48 de ore citeam că, la propunerea fostului mare portar al fotbalului românesc, Narcis Coman, născut în briza Dunării, Consiliul Local al Muncipiului Giurgiu a hotărât să discute acordarea Titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Giurgiu antrenorului Marius Șumudică!

EXCELENT!

…O dublă bucurie! Pentru că Marius Șumudică a făcut, în ultimii doi ani, să se vorbească laudativ, ca niciodată, despre Giurgiu… Și pentru că, iată, Cetatea își respectă Eroii!

…Motivațiile pentru acest Titlu de Glorie sunt foarte clare!

…În campionatul trecut, cu o echipă departe de megaforța financiată a Stelei și fără numărul mare de valori al trupei păstorită de latifundiarul Becali, Astra Giurgiu a reușit să câștige titlul național! Marele merit a fost, indiscutabil, al mereu revoltatului, agitatului, nemulțumitului Marius Șumudică, antrenor de 5 stele! Mare psiholog, tactician de excepție!

…TITLUL NAȚIONAL, întâia oară se întâmpla așa ceva în istoria orașului de la Dunăre și al echipei Astra.

…Giurgiu a devenit polul fotbalului românesc.

…Joi 25 august, la miez de noapte!… Astra reușește o victorie fabuloasă, cu 1-0 (1-0) pe malul Tamisei, echivalentă cu o eliminarea de senzație a echipei engleze West Ham, chiar la Londra!

Giurgiu a ajuns pentru cel puțin o noapte și o dimineață centrul de atracție al Europei fotbalistice!…

…Și de data aceasta, Minunea s-a datorat moralului fantastic și valoarii lui Marius Șumudică, antrenorul agasat de Federație, cu echipa subțiată de țechinii lui Becali (Amorim și Boldrin- cumpărați peste noapte!), cu vântul fluierând a pagubă prin buzunarele trupei dunărene.

…Spre lauda lui, Antrenorul Campionatului trecut, Marius Șumudică, suspendat de Federație mai drastic decât UEFA, pentru pariuri sportive, și-a demonstrat încă o dată Valoarea. În primul rând, a plecat la Londra decis să creadă pînă la obsesie în Minunea la care, probabil, numai el gândea. Și a reușit să-și mobilizeze miraculos trupa pentru o calificare de antologie! Și-a dovedit, însă, și valoarea de tactician rasat, surprinzând prin contraatacurile din prima repriză și schimbarea din mers a desenului defensiv în actul II.

…Ave, Șumi!

…Ave, Primăria Giurgiu! Pentru că prețuiești oamenii care aduc bucurii și imagine de ecou, național și european, Cetății de la Dunăre!

(Mircea M. IONESCU, gazetar sportiv, Cetățean de Onoare al Municipiului Giurgiu)

 

Domnule primar,

Doamnelor și domnilor consilieri ai municipiului Giurgiu

Având în vedere că sub conducerea lui tehnică, prioritar prin strădania sa, Astra a câştigat primul titlu de campioană la fotbal din istoria oraşului, că a eliminat recent reputata formaţie londoneză West Ham United şi s-a calificat în grupele Europa League,apreciez că antrenorul Marius Şumudică merită din plin să primească titlul de Cetăţean de onoare al Municipiului Giurgiu.

       Susţin această propunere în ideea că, graţie activităţii sale şi a succeselor echipei Astra, Şumudică a sporit reputaţia oraşului, a făcut să se vorbească elogios despre Giurgiu în ţară
şi în străinătate.

Vă mulţumesc şi vă urez tuturor numai bine. Doamne ajută!

(Ovidiu IOANIȚOAIA, ziarist, director Gazeta Sporturilor, Cetăţean de onoare al Municipiului Giurgiu)