Două kilograme de bijuterii , depistate de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni. Unde au fost ele ascunse…

0
375

61369109 Marți  6 septembrie, ora 15:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, un cetățean român conducând  un autoturism marca Mitsubishi înmatriculat în România, alături de care se afla ca pasager Mariana D., în vârstă de 39 ani, domiciliată în București.

            Acţionând în baza unei informaţii, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care au descoperit, ascunse sub torpedoul maşinii, în suportul de pahare, dar şi în bagaje (într-o umbrelă, într-un pachet de şerveţele umede etc.) mai multe pungi din plastic în care se afla o cantitate însemnată de bijuterii.

La cercetări, s-a stabilit că bijuteriile (lănțișoare, brățări, cercei, inele şi pandantive), toate din metal alb, posibil argint, în greutate de 2.380 grame, aparțin Marianei D., pasagera  autoturismului.

Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că a cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul în schimbul sumei de 1.500 euro şi intenţiona să le comercializeze pe raza localității de domiciliu.

Având în vedere că aceasta nu deţine documente de provenienţă şi nu era autorizată să desfăşoare operaţiuni cu metale preţioase, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au procedat la ridicarea bijuteriilor în vederea expertizării, iar în funcţie de rezultatul acesteia, vor fi luate măsurile legale ce se impun.

(Jurnal)