Cine sunt aleșii noștri locali. Milan PEICEA, consilierul care a creat pentru comunitate înainte de a deveni ales local

0
647

Născut la 17 septembrie 1965, liberalul Milan Peicea este, probabil, unul dintre cei mai cunoscuți giurgiuveni, creând, de-a lungul anilor, un adevărat brand din numele său.

Locuiește în Giurgiu, după ce, în primii 14 ani de viață, a locuit în Drăgănești Vlașca, alături de părinții și frații săi. Provine dintr-o familie de oameni simpli (mama, muncitoare în agricultură, iar tatăl, maistru mecanic). La doar 14 ani, a părăsit localitatea teleormăneană pentru București, unde a urmat cursurile Liceului Industrial „Republica” – specializare electrotehnică. Primul contact adevărat cu Giurgiu l-a avut în perioada celor doi ani și trei zile de stagiu militar, la Brigada I Grăniceri arma marină.

Apa de Dunăre și-a spus cuvântul, iar înainte de revoluția din 1989, Milan Peicea s-a întors în Giurgiu împreună cu familia (soția și fiul său), angajându-se la RENEL ca electrician instalații electrice și automatizări, ulterior la ICMUG, unde, în luna martie 1991, s-a transferat, în interes de serviciu, în MAI. Timp de 19 ani, până în anul 2000, la pensionare, a lucrat în IJPF Giurgiu, serviciul dispecerat. În anul 2002, împreună cu soția sa, a pus bazele unei societăți comerciale care, în timp, s-a transformat într-un brand local: SC MILAN SRL, o societate cu 8 angajați și cu zero datorii atât la stat, cât și către salariați.

În afară de implicarea sa în PNL, nu a avut alte contacte cu politica. Ecologist convins, susținător al locurilor de joacă pentru copii și al acțiunilor sportive, Milan Peicea se caracterizează ca fiind o fire ambițioasă, responsabilă, iubitor de flori și natură, iubitor de tradiții și obiceiuri populare, dar și de muzică românească, și cu un deosebit respect față de persoanele vârstnice.

Deși nu îi place să vorbească despre el și despre realizările sale de până acum consilierul liberal se lasă, totuși, convins să dezvăluie o serie dintre acestea, multe dintre ele făcute înainte de a ocupa scaunul de ales local.

„În anul 2005 am construit locul de joacă pentru copii și adolescenți adiacent punctului de lucru situat în strada Negru Vodă, cu forțe și mijloace proprii, fiind singurul asemenea loc de joacă inițiat și realizat de un privat. Apoi, implicarea mea în viața urbei continuă cu sprijinirea, în nenumărate rânduri, a organizării Zilelor Orașului, dar și a mișcării sportive giurgiuvene, societatea mea numărându-se printre sponsorii echipei de baschet. Sezonul rece 2010 – 2011 m-a găsit implicat în viața celor mai puțin norocoși, cărora le-am donat alimente în plin termen de valabilitate. În 2012, alături de preotul din Sf. Gheorghe, am organizat Crăciunul pentru 38 de copii, pentru care am dus daruri constând în alimente și fructe. Nu în ultimul rând, pe perioada stării de urgență, am sprijinit, zilnic, câte două familii nevoiașe ce locuiesc în municipiul Giurgiu în raza cartierului Negru Vodă”, mai spunea Milan Peicea.

A intrat în politică pentru că știe că are un cuvânt de spus, iar alături de echipa liberală are, deja, în plan, 10 proiecte ce vor deveni, în acest mandat, realitate. Toate vizează, în principal, infrastructura municipiului, dar și o viață mai bună pentru locuitori.

Unul dintre aceste proiecte, „Modernizarea obiectivului Parc și Loc de Joacă pentru copii situat pe strada Negru Vodă adiacent bl. 240 G”, a primit, deja, girul colegilor săi, fiind deja prins în lista de investiții pentru anul 2021 al Primăriei Municipiului Giurgiu.

Ghidându-se după principiul „La oamenii harnici și cinstiți, salariul este întotdeauna sigur”, Milan Peicea recunoaște că, atunci când a acceptat provocarea de a se înscrie în lupta electorală pentru consiliul local, știa ce îl așteaptă. Dar recunoaște, de asemenea, că proiectele și ideile sale pentru dezvoltarea urbei aveau mai mari șanse să devină realitate, având susținerea unui grup politic puternic.

Ce spun colegii despre Milan Peicea

Alina Meclea, liderul organizației municipale a PNL Giurgiu, are doar cuvinte de laudă la adresa colegului său.

Aș vrea să vă povestesc în această seară despre un om care are propria locație pe waze. Știam despre dl Milan Peicea că este un om de acțiune, știam că este un întreprinzător foarte bine organizat, inventiv, capabil să gestioneze eficient o afacere și o gospodărie! Am aflat însă că, alături de echipa potrivită, dumnealui se poate dedica unui ideal măreț care presupune implicare pe toate planurile și care vizează binele colectiv, mai exact binele comunității din care face parte!

Când mă gândesc la dl Peicea Milan, actual consilier municipal, nu îmi vine în minte decât o listă detaliată a tuturor celor ce sunt de făcut pentru ca toate activitățile echipei să aibă maximă eficiență ( foarte interesant este însă mesajul care însoțește fiecare listă: ”Nu lăsa nimic nerezolvat!”). Despre Billy, căci așa îi spun prietenii, ar mai fi foarte multe de zis. Vom lăsa activitatea dumnealui să vă vorbească în următoarea perioadă. Între timp, noi ne mândrim că-i parte importantă din Organizația Municipală a PNL Giurgiu!”, mai mărturisește președintele organizației municipale a PNL, Alina Meclea.

(Jurnal)