Demarat, în colaborare, de trei unități administrativ teritoriale (Daia, Vedea și Gogoșari), proiectul SCOP (Școală-Comunitate-Oportunitate-Participare), cu valoare totală de peste 15 miliarde lei, prevede, printre altele, asigurarea, în regim de catering, a unei mese calde pentru un număr de elevi din fiecare comună participantă. Dacă la Vedea proiectul se implementează fără probleme, nu același lucru se poate spune despre comuna Daia, unde primarul Florin Șerban se lovește, de luni bune, de refuzul categoric și de neexplicat al consilierilor locali de a vota proiecte benefice pentru comunitate.

„Recent, am fost invitat de către un părinte al unui copil să particip la o ședință la școala din localitate. Ajuns la fața locului am constatat că este vorba despre prezentarea proiectului ce urmează a fi derulat în școala noastră, SCOP, proiect ce aduce o o serie de avantaje pentru copiii din localitate. La început am observat că toți cei prezenți au fost prost informați, cum că eu nu aș dori să aloc suma de bani necesară derulării acestui proiect. Total greșit! Pentru demararea acestui proiect, avem nevoie de o hotărâre a Consiliului Local în vederea aprobării unei cofinanțări de 2% din valoarea totală a proiectului. Din păcate, nu putem aproba această hotărâre, pentru că, atunci când am introdus pe ordinea de zi acest proiect de hotărâre, și aici vorbim despre două luni consecutive, iulie și august, consiliul local nu s-a întrunit, deci nici ședințele nu s-au ținut și, în consecință, nu am putut aproba niciun proiect de pe ordinea de zi”, spunea primarul Florin Șerban.

„Buzică Mihai, Dragomir Marius, Mihai Petre și Stanciu Costică sunt cei patru care, în permanență, boicotează activitatea Consiliului Local Daia. Am făcut public numele acestora, pentru că, în nenumărate rânduri, locuitorii comunei mi-au cerut-o. Din păcate, îndărătnicia acestor domni consilieri duce la urmări grave, pentru că toate proiectele pe care le avem în derulare sunt, la acest moment, blocate. Nu le voi enumera pe toate, ci doar câteva, mai importante: întârzierea derulării proiectului SCOP- Scoala, Comunitate, Oportunitate, Participare; imposibilitatea începerii asfaltării liniei mari din Plopsoru, DC95; imposibilitatea derulării procedurilor pentru începerea reabilitării Școlii Gimnaziale nr. 1 Daia și a Grădiniței Plopsoru; imposibilitatea derulării achiziției unui buldoexcavator; imposibilitatea continuării proiectului pentru amenajarea platformei de gunoi de grajd; imposibilitatea modernizării iluminatului public; imposibilitatea plății salariilor asistenților personali; imposibilitatea de a demara procedura de licitație publică pentru atribuirea terenurilor arabile de pe raza comunei, și lista ar putea continua!”, a mai precizat primarul Șerban.

Întrucât consiliul local se află în procedură de dizolvare, primarul comunei Daia își exprima speranța ca noii consilieri, ce vor veni probabil după termenul din 7 noiembrie, să fie oameni în slujba alegătorilor, și nu a unor interese meschine, de partid sau personale.

(Jurnal)