Pe lângă proiectele clasice, care vizează asfaltarea de drumuri de importanță locală, sau aducțiunea de apă și realizarea de rețele de canalizare în comună, conducerea Primăriei Vedea a demarat, în aceste zile, un proiect important, care vizează, în primul rând, prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor proveniți din familii defavorizate.

„Școala „Gheorghe Arsache” din comuna noastră a fost prinsă într-un proiect denumit S.C.O.P. (Școală – Comunitate – Oportunitate – Participare), cofinanțat prin Fondul Social European. Valoarea totală a proiectului este de peste 1,5 milioane lei, parteneri cu noi fiind și primăriile din comunele Gogoșari și Daia”, ne spunea viceprimarul comunei Vedea, Alexandru Șerban.

În cadrul acestui proiect amplu, care cuprinde achiziționarea de mobilier pentru școală, aparatură pentru o învățare modernă, sunt cuprinse și servicii de catering pentru un număr de 30 de elevi ai școlii din Vedea.

„Este vorba despre o masă caldă, ce le va fi furnizată copiilor în intervalul orar 12,00 – 13,00, și care va conține un fel principal, în greutate de aproximativ 250 – 300 grame, precum și un desert, ce este constituit din fructe (100 – 150 grame). Valoarea unei porții este de 10 lei, fiind achiziționate, în total, pe cei trei ani școlari (2018/2019, 2019/2020 și 2020/2021) un număr de 13.800 de porții. Cei 30 de elevi beneficiari vor primi hrana timp de 5 zile pe săptămână, pe parcursul anului școlar”, mai preciza viceprimarul comunei Vedea.

În cadrul proiectului S.C.O.P. sunt angrenate un număr de 14 cadre didactice, și, alături de asigurarea unei mese calde zilnic, mai sunt prevăzute tabere, excursii, activități culturale și sportive.

(A.Lanconi)