Să fie o simplă întâmplare sau  incidentele din politica noastră  uneori sunt premeditate? Întrebarea rezidă din constatarea că  sunt câţiva blogeri giurgiuveni ce se cred, tot mai des, profeţi.

De ce afirmăm asta?  Pentru că iată ce apărea postat pe blogo-site-ul local Giurgiu pe surse,  la ora 23.00, în noaptea de 15/16 septembrie ,  coincidenţă sau nu , la doar o jumătate de oră după incidentul dintre Niculae Bădălău şi Marin Anton  prezenţi la nunta fiului primarului comunei Comana, Aurel Enache: Cutremur în PSD Giurgiu!Un parlamentar urmeza sa fie exclus din partid.

La evenimentul giurgiuvean al anului ,nunta copiilor primarilor de la Colibasi si Comana,care are loc astazi, grupul de forta din partid a decis sa treaca la masuri pentru a linisti situatia din PSD Giurgiu. Pe surse , am aflat ca a fost decisa excluderea din partid a deputatului Andrei Alexandru.De asemenea , urmează să fie înlocuiți : subprefectul , șefii  poliției, inspectoratului școlar și cadastrului.

Se pare că indivizii ăştia chiar nu au somn , iar pe deasupra posedă și un auz paranormal de fin, de vreme ce au auzit de aici , tocmai de la Giurgiu, ce cabale se ţeseau  pe la mesele nuntaşilor, în Comana.

Lăsând gluma la o parte am fi curioşi să aflăm cine le-a  transmis insomniacilor  ( fără identitate ?!) de la Giurgiu pe surse , în miez de noapte , informaţiile de mai sus şi care a fost rostul lor , câtă vreme la eveniment punctul fierbinte al nunţii l-a constituit confruntarea pugilistică a  doi lideri politici şi nicidecum întocmirea listelor cu cei ce urmează a fi sacrificaţi de partid.

Din însuşi  titlul ştirii : “Cutremur în PSD Giurgiu! Un parlamentar urmeză să fie exclusa din partid “(sic!) înţelegem că cel ce a furnizat-o , fantomaticului blog, era interesat ca giurgiuvenii să afle cine se află în  situaţia de a fi demis din funcţia pe care o deţine şi nicidecum de  cafteala tovărăşească între doi foşti buni prieteni…

În acest context primul lucru pe care liderul PSD  ar trebui să-l facă este  acela de a afla cine-i  “bufniţa” ce  prevesteşte numai lucruri rele , provoacă numai prejudicii de imagine partidului,  cu astfel de informaţii otrăvite, neverosimile şi neverificate , neînsoţite – aşa cum este normal – de documente care să le susţină veridicitatea.

După cum puteţi constata , incidentul dintre Niculae Bădălău şi Marin Anton pentru blogul sus amintit nici nu a existat, nunta însăşi fiind doar un pretext pentru emitentul informaţiei , de a face publică lista pesediştilor ce vor fi executaţi de , (probabil ) conducerea Partidului.

În concluzie, cine are interesul ca PSD Giurgiu să fie discreditat din interiorul său, intenţiile şi/sau doar comentariile făcute pe la colţuri de unii dintre membrii formaţiunii , fiind postate cu dedicaţie, pe reţelele de socializare ?

 

Pentru a nu avea probleme, chiar din interior , conducerea PSD Giurgiu va fi nevoită să  îşi răspundă cât mai curând  la aceste întrebări ce încep să ridice suspiciuni în rândul membrilor formaţiunii cât şi în mintea electoratului social democrat ce îşi doreşte ca deciziile majore să fie luate la vedere, în mod democratic , explicându-li-se clar oamenilor şi în acelaşi timp victimelor, care sunt motivele acestor măsuri şi mai ales scopul lor.

Altfel vom fi nevoiţi ca pentru a afla cine va fi schimbat dintr-o funcţie sau cine va conduce o instituţie să pândim blogurile fantomă, la miezul nopţii. Căci după cum constatăm  sunt politicieni care vor să  facă din Giurgiu pe surse un fel de Europa Liberă , locală!

– Bă eşti prost? – Bă eşti nebun?!

***Apropos! Să fie un blestem sau  o întâmplare faptul că toate uneltirile politice la noi, la români,   se petrec doar la întuneric, în prag de noapte?

(Florian TINCU)