La data de 10.09.2017, ora 16.00, polițiștii Postului de Poliție Putineiu,  în timpul efectuării unei acțiuni pe linie rutieră în zona lor de responsabilitate, au depistat un minor de 16 ani, din comuna Putineiu, județul Giurgiu, în timp ce conducea pe strada Teiului, din localitatea Putineiu, un autoturism,  fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Evident că polițiștii i-au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul, fără a poseda  permis de conducere.

Un comunicat banal remis de  IPJ Giurgiu, care ulterior  în urma unor alte informații primite de către colegii noștri de la ”Opinia Giurgiuveanului”, au  condus la constatarea că ar exista indicii conform cărora  minorul ce a condus un autoturism fără a deține permis de conducere ar fi chiar fiul primarului din Putineiu, Gheorghe Breazu.  Elementul surpriză și totodată agravant  al evenimentului nu este deloc acesta, ci faptul  că mașina condusă de minor aparținea  nu familiei Breazu, nu unei rude sau prieten al acestuia ,  ci chiar Primăriei din Putineiu!!

Pentru a  clarifica această situație ne alăturăm colegilor noștri de presă, solicitând instituției   abilitate să facă precizările de rigoare menționând clar  dacă mașina aparține unei instituții, în speță Primăria Putineiu. Nu dorim ca și în acest caz să nu ne lovim de  același limbaj de lemn, prin care să ni se comunice că nu se pot oferi informații din anchetă, întrucât considerăm că informațiile solicitate nu prejudiciează cu nimic cursul ancheteibla-bla-bla!

De ce oare instituții precum DIICOT sau DNA, care funcționează după aceleași legi ca și Poliția română, oferă informații mult mai complete privind identitatea făptașilor, detalii despre modalitățile folosite pentru comiterea infracțiunilor și alte informații, fără a considera că se vor aduce prejudicii viitoarei anchete?!

Mai mult de atât , dacă mașina aparținea Primăriei,   considerăm că acest element ar trebui bine precizat, fiind vorba despre bunuri ale statului  și nicidecum de bunurile unei persoane fizice.

Pentru transparență și respectul pe care polițiștii îl datorează cetățenilor ,  solicităm insistent  Poliției Giurgiu să ne furnizeze informații cu privire la această speță,  tăcerea sau răspunsul pueril al instituției urmând a genera frustrare în rândul cetățenilor, aceeași stare de suspiciune și neîncredere ca de fiecare dată atunci când   această instituție  se eschivează prin astfel de argumente lipsite de sens.

 

(Jurnal)