Printre schimbările ce urmează a fi făcute,   la nivelul PSD Giurgiu ,  din rațiuni ce poate  le vom afla într-o viitoare expunere publică, s-a vehiculat  și numele lui Ion Viorel Polexe, inspectorul șef al IPJ Giurgiu.

Sunt voci care susțin că această schimbare are loc  din cauza   anumitor dosare penale ce urmează a fi instrumentate,  dosare ale căror personaje în calitate de făptași, inculpați sau în alte roluri mai puțin onorante  implică politicieni importanți sau  rude ale acestora.

Și pentru că actualul inspector șef este un profesionist  care și-a construit activitatea în cadrul MAI  pe criterii  ce vizează competența profesională , continuând să adopte o atitudine mult prea verticală, acest lucru ar încurca probabil planurile  de viitor ale unora,   dorindu-se  probabil oameni mai flexibili la conducerile instituțiilor , dispuși la compromisuri și  respectiv la recompense…

Vom vedea ce ne rezerrvă  viitorul și dacă tot acest scenariu  va fi în cele din urmă viabil. Ar fi însă regretabil ca și  cadrele din poliție  să fie obligate să  își schimbe legitimațiile de serviciu cu carnetele  de partid, indiferent de culoarea politică a acestora.

(Jurnal)