De fiecare dată când apare la televiziune Alexandru Cumpănașu nu omite să precizeze onestitatea sa, intențiile sale bune, și mai ales că nu a făcut niciodată politică, deși unii cred că tot zgomotul din jurul poveștii cu nepoata sa, Alexandra din Caracal, este un tertip menit a-i sprijini candidatura la prezidențiale.

Cumpănașu a fost pentru prima dată în atenția presei în anul 2018, atunci când s-a căsătorit cu Simona Baltag. 

Presa a relatat că Simona a lucrat pentru trei premieri PSD, în calitate de consilieră. În ianuarie 2018, ea a renunţat la funcţia de consilieră a Vioricăi Dăncilă pentru a deveni apoi secretar general al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea Romaniei  (CNMR), condusă chiar de cel ce avea să-i devină soţ.

Pe 2 februarie 2018, la eliberarea din funcţie, Simona şi-a depus declaraţia de avere.  Cumpănaşu. Simona a notat că este proprietara unui teren de 117,30 metri pătraţi şi a unei case de 78 metri pătraţi, cumpărate în 2014, când Simona avea 23 de ani. La bunuri mai figurează şi un autoturism Subaru.

La venituri, Simona a completat că a încasat 3.998 de lei de la Ministerul Comunicaţiilor, 70.188 de lei de la Guvern şi 41.427 de lei de la Unitatea Executivă pentru Finaţarea Învăţământului Superior. În total, ea a încasat 115.613 lei, ceea ce înseamnă că a avut un venit lunar de 9.634 de lei, potrivit stirilekanald.ro.

(Jurnal)