Foarte mulți români, printre care și o serie de giurgiuveni au lucrat sau încă lucrează în abatoarele din Germania. Sub protecția anonimatului unii dintre ei au declarat pentru Aleph News, că sunt nevoiți  să lucreze și 12 ore/ zi și că turele de noapte încep de la 19:30 seara și se termină la 6:00 dimineața!

Ei mai spun că acolo, condițiile de muncă sunt extrem de grele, și că cei care solicitau câte o mărire de salariu erau întotdeauna refuzați. Cu timpul au crescut doar pretențiile șefilor, nu însă și veniturile.

Programul de lucru era și de 12 ore. Presiunea era destul de mare. Țipau la noi, voiau producție mai mare, banii începuseră să scadă. Îți promitea că îți mărește și nu îți mărea. Să ne amăgească, deci pur și simplu hai că o să fie bine, luna care vine o să vezi”, declara Traian, un fost angajat într-un astfel de  abator.

Din păcate mirajul Occidentului, și mai ales al banilor mulți a început să se transforme ușor, ușor într-un  adevărat coșmar pentru mulți dintre concetățenii noștri ce în plină Pandemie continuă să își caute de lucru în afara  granițelor țării, sperând la un trai mai bun.

Poate că ar trebui totuși ca înainte de toate  concetățenii noștri ar trebui să verifice firmele prin intermediul cărora  ajung să muncească  în străinătate, să verifice dacă sunt respectate  condițiile din contract, mai ales  clauzele referitoare la programul de lucru, condițiile de muncă și de cazare.

Așa cum constatau jurnaliștii germani în debutul acestui material pentru unii dintre cei ce ajung să lucreze în asemenea locuri, astfel de experiențe pot fi traumatizante, iar visul de a duce un trai prosper putând fi doar o fata Morgana ce le poate pune în pericol sănătatea,  ruinându-le definitiv speranțele într-o lume mai bună.

(Jurnal)