Mai mulți cetățeni ai Municipiului ne-au solicitat să facem o propunere  Primăriei Giurgiu , care ,după cum spun ei ,  ar veni în sprijinul  unei mari părți din comunitate.

Tot mai mulți giurgiuveni cer  înființarea unei noi stații de autobuz în zona stadionului ”Marin Anastasovici”,  din Strada ” Unirii”.  Pe această stradă este situată Societatea Giurgiu Servicii Locale  (GSL) și respectiv Serviciul de  Administrație a Cimitirelor,   la care giurgiuvenii – cu preponderență cei de vârsta a treia – vin să își rezolve problemele legate de  concesionarea unor locuri de veci cât  și a altor probleme  pe această temă.

De asemenea  stadionul și terenurile sportive din împrejurimile acestuia, pe care mulți dintre tinerii acestui oraș desfășoară aproape zilnic antrenamente, impun o astfel de investiție, care se poate realiza cu o sumă modică.

Considerăm că odată cu încălzirea vremii și cu reînceperea  lucrărilor în Municipiu , această stație de autobuz ar deveni un ajutor real   pentru cei care sunt obligați să străbată pe jos, un drum ce iarna este acoperit aproape în totalitate cu gheață. Totodată  este destul de costisitor  , mai ales pentru bătrâni , ca din mica lor  pensie să plătească un  taxi ,  să apeleze la vecini sau la rude, deplasându-se pe frig, ploaie, ninsoare sau căldura sufocantă din toiul verii , la sediul soietății mai sus amintite, pentru a-și  rezolva problemele care îi presează .

De precizat că la acest moment, deși există o stație de autobuz în zonă (șoseaua  Oinac), ea se găsește ,  susțin cetățenii,  la o distanță apreciabilă,  considerată inutilă  de către cei  împovărați de vârstă  și de problemele de sănătate.

(Jurnal)