Chinezilor li se pregătește ceva! Guvernul le cere cetățenilor să facă rezerve de hrană!

0
454

Conform AFP, Guvernul de la Beijing a făcut în aceste zile un apel la populaţie ca să facă rezerve de hrană.

Justificarea ar fi că la acest moment  China încearcă să combată reapariţia unor focare sporadice de COVID-19 care perturbă comunicările. Executivul nu vrea însă să spună concret despre ce este vorba și la ce s- ar putea întâmpla…

Un anunţ pe site-ul Ministerului Comerţului i-a îndemnat, cităm:  „gospodăriile să stocheze o anumită cantitate de produse de primă necesitate pentru a face faţă nevoilor zilnice şi situaţiilor de urgenţă”.

Anunţul nu precizează însă motivul acestui  anunț alarmant , dacă această țară cât un continent  este ameninţată de vreo penurie alimentară, sau ce altceva.

Ministerul Comerţului face apel de asemenea la diferite autorităţi locale să faciliteze producţia agricolă şi fluxurile de aprovizionare, să monitorizeze rezervele de carne şi de legume şi să menţină stabilitatea preţurilor.

La apogeul pandemiei de COVID-19 în China, la începutul lui 2020, lanţurile de aprovizionare au fost perturbate de intrarea în carantină a mai multor zone din ţară şi de blocarea multor axe rutiere.

Odată cu apropierea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, din luna februarie anul viitor, regimul se teme de un nou val epidemiologic şi a luat în ultimele săptămâni măsuri radicale în urma apariţiei unor focare sporadice de COVID-19 în nordul ţării.

Cel puţin şase milioane de persoane au intrat în lockdown, în special în marele oraş Lanzhou, situat la 1.700 de km vest de Beijing.

Numărul cazurilor constatate rămâne totuşi foarte scăzut comparativ cu bilanţurile înregistrate în restul lumii.

Numai 71 de noi cazuri de contaminare au fost anunţate marţi (pentru ultimele 24 de ore), iar 92 de cazuri luni,  în condițiile în care în România numărul deceselor a fost marți 2 pctombrie de 591!

Altfel spus, mai puțin de 100 cazuri de contaminare în 24 de ore , la o populație de  peste un milliard 400 de milioane de liocuitori (!! ), cât are China la acest moment,  asta însemnând un fel de picătură de apă într-un ocean.

(Jurnal)