Școala va începe în 8 noiembrie. Vineri, 5 noiembrie, vom vedea în ce mod…

0
333

Elevii din România se află în vacanța forțată impusă de Ministerul Educației, însă aceștia se vor întoarce la cursuri în data de 8 noiembrie.

Anunțul a fost făcut de către Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a mai declarat că în zilele următoare urmează să se stabilească dacă elevii vor reveni la școală fizic sau vor rămâne la cursurile online. Mai mult, se anunță noi schimbări pentru sistemul de învățământ.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că școala va începe în data de 8 noiembrie, vineri urmând să se stabilească dacă toate cursurile se vor relua în format fizic sau online.

„Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi modul de deschidere al școlilor, în data de 8 noiembrie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că numărul de teze pe care îl vor susține elevii în acest an va fi redus. Mai exact, elevii de gimnaziu vor avea 2 teze în loc de 3, iar cei de liceu 3 în loc de 4.

„Astfel, la clasa a 8-a, vom avea în loc de 3 teze doar 2 teze. Deci toți elevii de gimnaziu vor avea doar 2 teze de susținut, cu prezență fizică. Pentru liceu, am redus numărul de teze de la 4 la 3. Această reducere va face obiectul reglementărilor pe care le vom anunța vineri.

Tot ministrul Educației a mai precizat că testele de salivă vor ajunge în școlile din România în cursul săptămânii viitoare. Astfel, 70 de milioane de teste de salivă vor ajunge în școli și în grădinițe, pentru elevi, preșcolari, cadre didactice și întreg personalul care interacționează cu elevii.

Numărul de teste care vor fi achiziționare a fost calculat pornind de la o testare pentru fiecare beneficiar, de două ori pe săptămână, a precizat Sorin Cîmpeanu, luna trecută.

(Jurnal)